Kozákék javítanának az idei mérlegen

<p>A szlovák futballválogatott ma Wroclawban Lengyelország ellen játssza idei utolsó előtti mérkőzését. A Kozák-legénység javítani akar a 2013-as szerény mérlegen, mert a csapat az eddigi 9 meccsből mindössze egyet nyert meg (Bosznia 1:0), ötször döntetlenezett, és háromszor kikapott.</p>

„Csak erős csapatok ellen fejlődhetünk, ezért örülök, hogy a jó képességű lengyelekkel találkozunk. Igazi futballnemzet az övék, így nem lep meg, hogy telt ház előtt kerül sor a találkozóra – hangsúlyozta Ján Kozák a szenci sajtótájékoztatón. – Nagyon nehéz meccsre számítok, de nekünk ilyenekre van szükségünk. Ráadásul ma mutatkozik be Adam Nawalka, a hazaiak új kapitánya, ez újabb motiváció a lengyel futballisták számára. Jó eredményt akarunk elérni, ám ehhez az kell, hogy mindenki kihozza magából a maximumot. Néhány újdonságot szeretnék kipróbálni, remélem, beválnak az elképzeléseim.” A szlovákok szívesen gondolnak vissza a 2009-es chorzówi vb-selejtezőre, amelyet Gancarczyk öngóljával nyertek meg, mert ezzel vívta ki a válogatott a vb-szereplést. „Felejthetetlen meccs volt, a sűrű hóesésben alig láttuk egymást, mégis sikerült nyernünk. A találkozó utáni ünneplésre életem végéig emlékezni fogok” – mondta lapunknak Dušan Švento, a Salzburg labdarúgója. Ma este sok függ attól, hogy Škrtelék semlegesítik-e a lengyelek legnagyobb sztárját, a Borussia Dortmundban légióskodó Robert Lewandowskit, valamint klubtársát, Jakub Blaszczykowskit. Érdekes, hogy Lewandowski klubcsapatában sokkal eredményesebb, mint a válogatottban, melynek színeiben 58 meccsen csupán 18 gólig jutott. Ján Ďurica, a Lokomotiv Moszkva középhátvédje nem tart különösebben a Borussia mesterlövészétől: „Elismerem Lewandowskit, de bízom benne, sikerül őt semlegesítenünk, csakúgy, mint a bosnyákok ellen Ibisevicet és Dzekót.” Miután a lengyelek Anglia, Ukrajna és Montenegró mögött csak a negyedik helyen zárták a vb-selejtezőket, Waldemar Fornalik szövetségi kapitányt Adam Nawalka váltotta fel, akinek ez lesz az első meccse. Nagy az érdeklődés az összecsapás iránt, elővételben elkelt mind a 42 ezer belépő.Kiegyenlített csatára van kilátás, a szlovák válogatott a 65., a lengyel együttes pedig a 69. a világranglistán. A szlovák együttes várható összeállítása: Kozáčik–Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan–Kucka, Pečovský–Stoch, Hamšík, Švento (Šesták)–A. Nemec.A mérkőzést a máltai Borg vezeti, és az STV 2 élőben közvetíti. (sz. z.)   
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?