Kozák: „A cél, hogy kijussunk a 2020-as Eb-re”

Ján Kozák Pavel Hapallal megosztva elnyerte az Év edzőjének járó díjat az Év játékosa-gálán.

Ján Kozák Pavel Hapallal megosztva elnyerte az Év edzőjének járó díjat az Év játékosa-gálán. A szlovák válogatott edzője ugyan büszke erre, de nem tudta leplezni, hogy mennyire csalódott amiatt, hogy nem sikerült kijutni a válogatottal az oroszországi vb-re.

Pavel Hapallal megosztva elnyerte az Év edzőjének járó díjat, milyenek az első benyomásai?

Egyáltalán nem számítottam rá, mivel nem sikerült elérni célunkat, továbbjutni a pótselejtezőbe és onnét az idei világbajnokságra. Értékelve az évet a játékosok nagyon jó vagy jó teljesítményt nyújtottak, nem volt gyenge mérkőzésünk, de valamikor ez sem elég a sikerhez. A tavalyi, lengyelországi U21-es Európa-bajnokságon Pavel Hapal és a játékosai is nagyon jól szerepeltek. Nagyon jó csapatot rakott össze, és méltón képviselte a szlovák futballt. Ezért sem számítottam erre a díjra. Az U21-es játékosokból majd később meríthet a felnőttválogatott is, ami igazán jó dolog. Hapalnak sok sikert kívánok a jövőben, kevés edzőnek adatik meg a prágai Spartát irányítani, ami igazán nagy kihívás.

Röviden hogyan értékelné az Anglia és a Skócia elleni vesztes mérkőzéseket?

Az ellenfelek erejét tiszteletben kell tartani, Anglia ellen az első fél óránk kiváló volt, Skóciában szinte az egész mérkőzést emberhátrányban játszottuk, de a legvégéig harcoltunk. Nincs igazán mit a játékosaim szemére vetnem, de csalódásként élem meg, hogy nem sikerült elérni a kijutást a világbajnokságra.

Mit szól, ahhoz hogy a gálaesten több fiatal játékos is előkelő helyezést ért el a szavazásokon?

Számítottam rá, hogy Lobotka és Škriniar is jól fog szerepelni, mivel a válogatottban, és a klubjukban is jól teljesítettek az egész szezonban. Átigazolásuk után be tudtak illeszkedni egy nagy klubcsapatba. Marek Hamšík első helyezése rendben van. Martin Škrtel még mindig a válogatott egyik alappillérje, ezért megérdemelte volna a második helyet.

Meddig tarthat még Hamšík egyeduralma?

Egyre több jó fiatal játékosunk van, akik nyomást gyakorolnak az öregebbekre. Hamšík és Škrtel érzik ezt. Számukra ez kihívás, és mint igazi sportemberek igyekeznek, harcolnak, hogy ők is jól szerepeljenek.

Milyen célkitűzései vannak az elkövetkező időszakra?

A legnagyobb vágyam kijuttatni a csapatot a 2020-as Európa-bajnokságra. Sok tehetséges, fiatal játékos áll a rendelkezésünkre, akiket igyekeznünk kell megfelelően beépíteni a válogatottba, sőt néhányuk már szerepelt is egy-egy összecsapáson. Meg kell említenem, hogy a már meglévő játékosoknak is megvan az erejük, tapasztalatuk, hogy kiegészülve az újoncokkal kiharcolják az Európa-bajnoki szereplést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?