Kovalenko gólja döntött

Göteborg. Oroszország jutott elsőként a svédországi jégkorong-vb fináléjába, miután büntetőlövésekkel legyőzte Finnországot. A sorsdöntő találatot Kovalenko érte el. Mihajlov edző védencei kilenc év után szereztek érmet a seregszemlén. A Szlovákia–Svédország elődöntő lapzárta után ért véget.

Dmitrij Zatonszkij az orosz válogatott első gólját üti a Finnország elleni találkozónČTK-felvétel OROSZORSZÁG–FINNORSZÁG 3:2 (1:1, 1:1, 00 – 0:0). Gólütők: Zatonszkij (11.), Afinogenov (30.), Kovalenko (büntetőből), ill. Karalahti (5.), Hagman (21.). Játékvezető: Hutchinson (kanadai); 8000 néző. OROSZORSZÁG: Szokolov–Zsukov, Kalinyin, Guszev, Rjabikin, Jugyin, Visedkevics, Guszkov, Volcsenkov–Kovalenko, Bucajev, Karpov–Susinszkij, Prokopjev, Zatonszkij–Afinogenov, Ljasenko, Szavcsenkov–Antipov, Koznyev, Tkacsenko. FINNORSZÁG: Markkanen–Koivisto, Niinimaa, Lydman, Tuulola, Karalahti, Timonen, Pirjetä–Aalto, Jokinen, Hagman–Kallio, Ojanen, Rintanen–Miettinen, N. Kapanen, Pärssinen–Lind, Helminen, Viitakoski. Emberelőnyből a finnek szereztek vezetést, azonban a félidő közepén Zatonszkij egyenlített. A második játékrészt is jobban kezdték az északiak, tetszetős akció végén Hagman szerzett vezetést. Nem sokkal később Rintanen növelhette volna az előnyt, azonban Szokolov bravúrosan hárított. A 30. percben Markkanen Koznyev lövését még védte, ám Afinogenov próbálkozásánál már tehetetlen volt. A harmadik harmadban több alkalommal is kitett magáért az oroszok hálóőre. A hajrában négy percig emberelőnyben játszottak a finnek, azonban nem sikerült gólt elérniük. A 10 perces hosszabbítás alatt sem változott az eredmény, így büntetők döntöttek: az oroszok közül Karpov és Kovalenko a hálóba talált, míg a túloldalon Rintanen, Koivisto, Pirjetä és Ojanen elhibázta a lehetőséget.

František Černík, a Cseh Jégkorong Szövetség alelnök-igazgatója bejelentette: azt indítványozta Karel Gut elnöknek, hogy ne hosszabbítsák meg Josef Augusta kapitány június 30-án lejáró szerződését.

Az együttes meglepetésre a svédországi világbajnokság keddi negyeddöntőjében az addig halványan szereplő oroszoktól simán kikapott 3:1-re, így nem lehet sorozatban negyedszer aranyérmes. A cseh szurkolókat az is bántja, hogy a nagy rivális a februári Salt Lake City-i olimpián ugyancsak a nyolc között verte a kedvenceket, és ott is elmaradt a címvédés. A világ egyik legjobbjának tartott Jaromír Jágr prágai hazaérkezését követően úgy nyilatkozott, hogy most már szlovák „testvéreinek„ szurkol, majd megcsókolta kedvesét, Andrea Verešovát, akit korábban Miss Szlovákiának választottak.

u Jövő áprilisban Magyarországon, az új Budapest Sportcsarnokban rendezik a divízió I-es jégkorong-világbajnokságot. Erről tegnapdöntött Göteborgban a nemzetközi szövetség. A magyarok az élvonaltól most búcsúzott lengyel, valamint a kazah, a holland, a román és a litván csapat ellen lépnek pályára. – Nagy sportdiplomáciai sikert arattunk, hiszen a csoportból rajtunk kívül négyen pályáztak – mondta az Kovács Zoltán főtitkár. A vb valószínűleg április második hétvégéjén kezdődik, és hét napig tart. Csak a győztes kerül a legjobbak közé.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?