Kováčikkal tárgyal a DAC

Dunaszerdahely/Pozsony |

<p>A dunaszerdahelyi labdarúgóklub vezetése továbbra is bízik benne, hogy nézők előtt rendezhetik meg a szombati DAC-Slovan Corgoň Liga-mérkőzést -ennek érdekében ma Ján Kováčikkal, a Szlovák Futballszövetség elnökével tárgyalnak.</p>

„Nézők előtt akarunk játszani, s azon dolgozunk, hogy a Ligás Klubok Uniója megváltoztassa a döntését. Csütörtökön délelőtt találkozunk Ján Kováčikkal, a Szlovák Labdarúgó-szövetség nemrég megválasztott elnökével, rögtön utána pedig ülésezik a Ligás Klubok Uniójának végrehajtó bizottságra. Bízunk a kedvező döntésben“ - mondta lapunknak Dušan Chytil, a DAC menedzsere. A dunaszerdahelyiek pályáját azért záratták be, mivel a szeptember 30-i határidőig nem szerelték fel az ebben az idényben minden élvonalbeli klub számára kötelező kamerarendszert.
Az FK DAC 1904 Rt. vezetősége tegnap közleményben reagált Hájos Zoltán dunaszerdahelyi polgármester kijelentéseire a klub zárszámadásával, illetve a tribün felújításával kapcsolatban. „A többségi tulajdonos minden, a szerződésből származó kötelezettségének eleget tett, sőt, az előírtnál 75 000 euróval több pénzt is tett be a részvénytársaságba. Félrevezető a polgármesternek az a kijelentése, amely szerint a többségi tulajdonos 2 250 000 eurót a játékosok jogdíja címén tett be a részvénytársaságba, mert ez az összeg a klub működésére lett fordítva. Az is téves információ, hogy a 612 500 eurót a részvénytársaság nem számolhatja be a költségvetésbe. Szomorú, hogy a polgármester úr, aki ügyvédként a szerződés megfogalmazásában is részt vett, nem tudatosítja, hogy a játékos nem áru, s a játékoseladás vagy -kölcsönzés a könyvelésben a játékjogok végleges vagy ideiglenes átruházásaként jelenik meg, és szolgáltatásokból származó bevételként van elkönyvelve. Ha a szerződés alapján a játékoseladásból származó bevétel elfogadható, akkor el kell fogadni a játékjogok végleges vagy ideiglenes átruházásából származó bevételt is. Félrevezető a tribün rekonstrukciójával kapcsolatos kijelentés is, hiszen a város által adott pénzt a város hozzájárulásával és ellenőrzésével fordítottuk az ificsapat pályájának vendégszektorának felújítására. A város azért is járult hozzá ehhez a rekonstrukcióhoz, mivel abban az időben az önkormányzat is azzal számolt, hogy a megye is ad dotációt a klubnak. A kamerarendszerről abban az időben szó sem volt“ - áll a dunaszerdahelyiek közleményében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?