Kötelező győzelem vár a DAC-ra

DAC
Dunaszerdahely |

Vásári hangulatban indulhat Szakolcára a DAC labdarúgócsapata a Niké Liga 8. fordulójának szombati (18.00) mérkőzésére. 

A sárga-kékek bár idegenben játszanak, mégsem maradtak ki a Csallóközi Vásár forgatagából: csütörtökön, immár hagyományosan a DAC standjánál találkoztak a szurkolókkal. Türelmesen osztották az autogramokat a rajongóknak, és fényképezkedtek a legkisebbektől az idősebbekig mindenkivel.

Almásiék jókedve érthető volt, a Slovan elleni, egy héttel ezelőtti vereség után ugyanis kedden javítani tudtak. Trencsénben sima 3:0-lal hozták a pótolt meccsüket, így a tabellán is előreugrottak a harmadik helyre.

A papírforma alapján Szakolcán még könnyebb feladat várhat rájuk: a bajnokság utolsó helyén szerénykedő, egyetlen nyeretlen gárdája, amely már egy edzőváltáson átesett. Pavol Majerníket a cseh David Oulehla váltotta, aki a zsolnaiak elleni 3:2-es vereséggel debütált egy hete. 

„A DAC hasonló játékstílust preferál, mint a zsolnaiak. Nehéz meccsre számítok. Egységesnek kell lennünk, agresszívnek, labdaszerzés után pedig gyors támadásokat kell vezetnünk – mondta klubja honlapjának Martin Nagy, a szakolcaiak játékosa. Érdekesség, hogy az erdőháti városban ugyancsak vásár zajlik a hétvégén.

Ami a dunaszerdahelyieket illeti, történetük sorrán eddig egyszer tudtak nyerni Szakolcán – épp legutóbbi vendégjátékuk alkalmával, tavaly szeptemberben, amikor Matej Trusa passzát Aleš Čermák váltotta gólra.

„Fontos volt, ahogy Trencsénben reagáltunk a Slovan elleni balszerencsés találkozóra, de még fontosabb lesz folytatni ezt a felfogást. A Skalica igyekszik letámadni. Nem szabad hagynunk, hogy párharcokra kényszerítsenek minket, jobban ki kell használnunk a széleket. Meg akarjuk mutatni a minőségünket és három pontot zsákmányolni” – jegyezte meg a klubhonlapon Trusa, aki kitért annak a három DAC-drukkernek a balesetére, akik a senicai bajnokiról utaztak haza, és akik közül egyikük nem élte túl a történteket. – Az öltözőben is mindenkit mélyen megérintett a balesetről szóló hír. Az egész kollektíva nevében őszinte részvétemet fejezem ki az elhunyt szurkoló családjának, gondolatban velük vagyunk. A csütörtöki edzés előtt leróttuk tiszteletünket az emléke előtt, szombaton pedig érte is játszunk majd.” 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?