Köszönet a rendezőknek

Jokohama. Joseph Blatter FIFA-elnök szerint a mai futballban előfordulhatnak hibák, de meg kell tanulni együtt élni ezekkel.
„Túlzás, hogy a bírói tévedések jellemezték a világbajnokságot, hiszen csupán néhány találkozó néhány ítéletét vitatták – állította a svájci sportdiplomata.

Jokohama. Joseph Blatter FIFA-elnök szerint a mai futballban előfordulhatnak hibák, de meg kell tanulni együtt élni ezekkel.

„Túlzás, hogy a bírói tévedések jellemezték a világbajnokságot, hiszen csupán néhány találkozó néhány ítéletét vitatták – állította a svájci sportdiplomata. – Erről csupán annyit: mindannyian – játékvezetők, edzők, futballisták, közönség – emberek vagyunk, tehát tévedhetünk.” Blatter azt mondta, hogy a jövőben sem szeretnék igénybe venni a technika vívmányait: „Ebben az esetben a futball talán az egyik legszebb tulajdonságát, az esetlegességet veszítené el.” A játékvezetést elsősorban azért bírálták, mert a Guus Hiddink irányította dél-koreai válogatott először a vb egyik favoritjaként számon tartott Olaszországot, majd a papírforma szerint szintén esélyesebb Spanyolországot is elbúcsúztatta, s bekerült az elő-döntőbe. Mindkét mérkőzésen vitatható bírói ítéletek borzolták a kedélyeket, s a játékvezetők soha nem a hazaiak kárára tévedtek. A FIFA elnöke sikeresnek nevezte a világbajnokságot, annak ellenére, hogy a játék színvonalával nem volt mindig elégedett. Csütörtöki sajtótájékoztatóján külön köszönetet mondott a két rendező országnak, és gratulált a mindenre kiterjedő szervezői munkához. „A játék szempontjából talán nem ez volt a leglátványosabb vb, de mindenképpen sok érdekességgel, illetve tanulsággal szolgált – nyilatkozott Blatter. – Több meglepetés született, néhol pedig szórakoztató futballt mutattak be a csapatok.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?