Könyv Tarics Sándorról, a világ legidősebb olimpiai bajnokáról

<p>Tarics Sándor, a legidősebb élő olimpiai bajnok címmel könyv jelent meg a 100 esztendősen is kiváló egészségnek örvendő vízilabdázóról, aki szeptember 23-án ünnepelte kerek születésnapját.</p>

Az Amerikában, közelebbről a San Francisco környéki Belvedere városkában letelepedett honfitárs életútját két magyar sportújságíró, Ch. Gáll András és S. Tóth János örökítette meg fotókkal gazdagon illusztrált kötetében, amelynek szerdán volt a sajtóbemutatója.     Az eseményen Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára elöljáróban elmondta, hogy a MOB támogatásra érdemesnek ítélte a mű megszületését, egyszersmind büszke rá, hogy a világ legöregebb olimpiai bajnoka magyar. Hozzátette, hogy személyesen maga is megtapasztalhatta, mennyire "fergetegesen jó a szövege és sziporkázóan friss" a szellemi állapota Tarics Sándornak, aki az 1936-os olimpián győztes együttes tagjaként érdemelte ki az ötkarikás aranyat.     A szerzők, akik könyvük megírása előtt két hetet töltöttek el a nemcsak sportolóként, hanem a tudomány embereként is nagyot alkotó élő legendánál, a médiaeseményen méltatták a "lehetetlen küldetést", vagyis azt az életutat, amelyet hősük, az egykori szegény óbudai kissrác bejárt a főiskolai világbajnoki elsőségek és az olimpiai bajnoki cím után, mérnökként a világhírig jutva el az által, hogy új hazájában, az Egyesült Államokban kidolgozta, majd alkalmaztatnia is sikerült a földrengésbiztos építési technológiát.     "Hogy mi mindenen ment keresztül száz év alatt, kiderül e könyvből, amely tisztelgés a földkerekség legidősebb élő olimpia bajnoka előtt" - olvasható a kötet ajánlójában. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?