Kontrákra játszik a DAC

Dunaszerdahely |

<p>A bajnok zsolnaiak otthonában lép pályára ma délután (17.30) a DAC labdarúgócsapata a Corgoň Liga 10. fordulójában – a mérkőzést azért rendezik pénteken, mert a zsolnaiak kedden már Moszkvában játszanak BL-meccset.</p>

A dunaszerdahelyiek harmadszor játszanak olyan csapat ellen, amely éppen a BEK/BL főtábláján szerepel. 1991. december 2-án a DAC 2:0-ra kikapott Prágában a Spartától, 1997. október 25-én pedig a DAC Dunaszerdahelyen 2:1-re legyőzte az 1. FC Košice együttesét, amely 30 mérkőzés után először kapott ki.

Hasonló szenzációban most nem reménykednek a sárga-kékek, akik utoljára 15 éve szereztek pontot Zsolnán, s legutóbbi négy zsolnai meccsükön összesen 16 gólt kaptak. A DAC a tavalyi szezonban sem otthon, sem idegenben nem tudott a bajnok hálójába találni, s mindháromszor kikapott (az összesített gólkülönbség 0:7 volt).

Jelenleg kilenc forduló után a Žilina az egyetlen csapat, amely még veretlen, de hazai pályán már két döntetlen is becsúszott neki (Slovan 2:2, Senica 0:0). Ma délután a közelgő BL-meccsre való tekintettel Pavel Hapal zsolnai vezetőedző várhatóan több kulcsemberét is pihentetni fogja, ám Radványi Miklós, a DAC szakvezetője szerint ez nem egyértelmű előny csapata számára. „A zsolnaiaknak elég bő keretük van ahhoz, hogy helyettesítsék a pihentetett játékosokat, ráadásul azok, akik ritkábban kapnak lehetőséget, kétszeresen is bizonyítani akarnak” – mondta Radványi, akinek sérülések és betegségek nehezítik a dolgát. Biztosan nem léphet pályára Obert és Filo, de kérdéses Ďurica, Hílek, Konečný és Hrabač játéka is.

„Nehéz meccs vár ránk, de nincs mit vesztenünk – jelentette ki Radványi. – A célunk a tisztes helytállás. Nagyon oda kell figyelnünk a védekezésre, s ha jól védekezünk, gyors kontrákkal akár meg is lephetjük a zsolnaiakat.” (bt)






Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?