Komárom: a kosarasok és a röpisek is nyertek a nemzetközi kupákban

komáromi röpisek

Mind a kosárlabda Alpok–Adria-kupában, mind a férfiröplabda Challenge Cupban komáromi győzelem került a jegyzőkönyvbe szerda este.

Jeles debütálás

Az Alpok–Adria-kupában most debütált az új komáromi kosárlabdaklub. A Boban Tomič nevével fémjelzett egyesület ennél jobb bemutatkozást nem is képzelhetett volna el nemzetközi színtéren (talán csak ha nem halasztják el 1. fordulós meccsüket, amit hazai pályán játszhattak volna): Kapfenbergben magabiztos, 83:57-es győzelmet arattak, úgy, hogy a keret minden tagja szerzett pontot.

Az első percek kemények voltak fizikálisan, de felvettük a ritmust, és a folytatásban már ellenőrzésünk alatt tartottuk a meccset. Betartottuk edzőnk utasításait védekezésben és támadásban is. Jó volt a csapatjáték, ami nagyon fontos – nyilatkozta Marek Foltín, a komáromiak játékosa.

A kiegyenlített első negyed után a két középső játékrészben döntötte el a találkozót a vendégcsapat, amikor húsz perc alatt összesen 20 pontot engedélyezett a hazai Bikáknak. „A jó védekezés és a csapatjáték. Ezekkel volt gondunk legutóbb Privigyén, és ezekben tudtunk most javulni. A mi stílusunk lényege, hogy a pálya mindkét felén tartsuk a ritmust. Ez nem egyszerű, de igyekszünk – duplázott rá védence mondataira Zlatko Jovanovic vezetőedző.

S persze mindketten nagyon örültek, hogy a komáromi BC nagyarányú idegenbeli sikerrel debütált a sorozatban, az ellen a Kapfenberg ellen, amely a szezon előtt a rangosabb FIBA-kupát célozta meg, de rögtön a selejtező első körében kiesett.

Fontos volt, hogy védekezésben végig koncentráltak maradtunk. A hajrában így mindenki játszhatott, tudtunk spórolni az erőnkkel a szombati, losonciak elleni bajnokira – jegyezte meg Luka Gasics, a Duna-partiak szerb légiósa.

Az Alpok–Adria-kupában pedig az eddig mindkét meccsét megnyerő cseh Kolín vár a komáromiakra, szintén idegenben. A 3. forduló meccseire már jövő szerdán sor is kerül.

Jöhet újra a Pireusz

A férfiröplabda Challenge Cupban az 1. forduló visszavágói voltak műsoron a héten. A KS Tirana elleni első meccset 3:1-re megnyerő komáromiak előzetesen tartottak picit az albán fővárosban rendezett visszavágótól – mint utóbb kiderült, alaptalanul. A Feti Borova-csarnokban mindössze 180 néző előtt újra legyőzték 3:1-re a helyi bajnokot. Bár Gabriel Chochoľak, az UJS Rieker csapatának vezetőedzője szerint nem indult simán a visszavágó.

Idegesek voltunk az első játszmában, a viszonylag egyszerű taktikát sem tartották be a fiúk, ami a tapasztalatlanságuk rovására írható. Kicsit fel kellett emelnem a hangom a kisszünetben, s onnantól aztán működött is a dolog. A meccs a harmadik szettben dőlt el, amikor fej fej mellett haladtunk az albánokkal, a hajrában azonban sikerült megugranunk tőlük néhány ponttal – értékelt a komáromi szakember. – Örülök, hogy a fiatalok jól teljesítettek. Többüknek is lehetőséget adnék, de még rá kell tenniük egy lapáttal.

A komáromiak a kettős győzelemmel így ott vannak a Challenge Cup legjobb 32 csapat között (a Myjava kiesett a Panathinaikosszal szemben, a Prešov most kapcsolódik be a sorozatba). A következő körben azzal az Olimpiakosszal találkoznak, akikkel tavaly a BL-ben meccseltek. Az 1. fordulóban erőnyerő görög bajnok a hírek szerint idén tovább erősített. A párharc első meccsére november 9-én kerül sor Komáromban, a visszavágót 16-án rendezik.

A komáromiakra ugyannakkor már ezt megelőzően is vár egy újabb nemzetközi megmérettetés. A Közép-európai Liga első tornáját november első hétvégéjén rendezik meg az osztrák Zwettlben. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?