Klubvilágbajnokság - A Real Madrid a győztes

Marrákes |

<p>A Real Madrid nyerte a marokkói labdarúgó klubvilágbajnokságot, mivel a szombat esti döntőben két góllal jobbnak bizonyult a San Lorenzónál, Marrákesben.</p>

Eredmény, döntő:
Real Madrid (spanyol)-San Lorenzo (argentin) 2-0 (1-0)

A Real Madrid története során először győzött a klubvilágbajnokságon, de a jogelőd világkupát is beleszámítva negyedszer lett a legjobb. A BL-győztes királyi gárda első gólját Sergio Ramos szerezte a 37. percben, majd Gareth Bale növelte az előnyt az 51.-ben.

Carlo Ancelotti együttese sorozatban 22. tétmérkőzését nyerte meg, ráadásul idén az 51. diadalát aratta, amivel tovább javította az egy naptári éven belüli spanyol rekordot, melyet kedden, a mexikói Cruz Azul elődöntőbeli legyőzésével állított fel.

A Real Madrid az idei 63 találkozóján immár 178 gólt szerzett. E tekintetben szintén kedden adta át a múltnak a korábbi csúcsot 176 találattal, amihez most kettőt tett hozzá. Ancelotti a második sikerét aratta a klubvilágbajnokságon, 2007-ben a Milant vezette diadalra.

A klub-vb 2005-ben váltotta fel a klub világkupát, amelyen kizárólag Európa és Dél-Amerika legjobb csapata csapott össze. A klubvilágbajnokságon a hat kontinens legrangosabb klubsorozatának győztese, valamint a házigazdákat képviselő együttes szerepel. A klub világkupát is beleszámítva az eddigi 53 kiírásból 28-at Európa, 25-öt Dél-Amerika képviselője nyert meg.

Korábban:
a 3. helyért:
Auckland City (új-zélandi)-Cruz Azul (mexikói) 1-1 (1-0) - büntetőkkel: 4-2

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?