Kližan rotterdami sikere

Martin Kližan nyerte a rotter-dami tenisztornát, miután a tegnapi döntőben 6:7, 6:3, 6:1-re verte az esélyesebb francia Gael Monfilst.„A szabadulóművész.” Ezzel a címmel jelent meg egy Martin Kližant méltató írás az ATP honlapján a rotterdami tenisztorna döntője előtt.

Martin Kližan nyerte a rotter-dami tenisztornát, miután a tegnapi döntőben 6:7, 6:3, 6:1-re verte az esélyesebb francia Gael Monfilst.

„A szabadulóművész.” Ezzel a címmel jelent meg egy Martin Kližant méltató írás az ATP honlapján a rotterdami tenisztorna döntője előtt. A pozsonyi teniszező ugyanis a hollandiai viadal negyeddöntőjében Roberto Bautista Agut ellen öt, az elődöntőben pedig Nicolas Mahut ellen három meccslabdát hárítva verekedte be magát a fináléba. „Amíg élek, nem felejtem el ezt a tornát” – nyilatkozta Kližan, aki ekkor még csak reménykedhetett benne, hogy megszerzi pályafutása negyedik ATP-tornagyőzelmét.

Szentpétervári (2012), müncheni (2014) és casablancai (2015) sikere után tegnap végül Rotterdamban is győzedelmeskedni tudott. Az ötödik kiemelt francia Gael Monfils ellen Kližan rövidítésben veszítette el az első játszmát – de sorozatban a harmadik ilyen mérkőzésén is fordítani tudott. A második szettben visszatért a sikereket hozó agresszív játékához, hogy a döntő játszmában aztán brillírozzon. Kližan háromszor is elvette ellenfele adogatását, és magabiztosan, 6:7, 6:3, 6:1-re nyerte a mérkőzést.

„Még mindig nem hiszem el, hogy ellenfeleim korábbi meccsabdái ellenére én győztem a tornán. Fantasztikus érzés. Gaelnek pechje volt, sok sikert kívánok neki a szezonban – mondta Kližan a díjátadót követően. – Nagy köszönet jár új edzőmnek, Martin Hromecnek, akivel tavaly november óta dolgozunk együtt, és máris ilyen kitűnő eredményt értünk el.”

Kližan 363 400 dollárral és 500 világranglistaponttal gazdagodott Rotterdamban. (TASR, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?