Kližan gyors búcsúja

<p>Melbourne. Martin Kližan meglehetősen simán, Magdaléna Rybáriková és Babos Tímea nagy csatában kapott ki az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában. Jana Čepelová viszont bejutott a második körbe Arn Gréta legyőzésével.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

„Nagyon sajnálom ezt a mérkőzést! A végén már azt gondoltam, hogy hosszú idő után végre ismét összejön a győzelem” – nyilatkozta Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic elleni meccset követően. Az Australian Open első fordulójában a 19 éves magyar teniszező szerette volna lezárni rossz sorozatát: a tavaly augusztusi cincinnati torna óta ugyanis egyesben nem tudott sehol sem bejutni a második fordulóba. Most nem volt ettől messze, de a döntő szett végére elfáradt Mladenovic folyamatos üldözésében, s közel három óra játék után 6:3, 4:6, 11:9-re kikapott a világranglista 98. helyezettjétől.

„Pozitívum, hogy az elveszített első játszma után visszajöttem a mérkőzésbe és erővel is bírtam. Az ellenfelemnek kedvezett, hogy a döntő szettben ő kezdett adogatni, így a fogadójátékoknál lazábban üthetett. Arra azért büszke vagyok, hogy újra a korábbi küzdős Timi volt a pályán, egy pillanatra sem adtam fel” – értékelte Babos pályafutása első főtáblás meccsét az AusOpenen.

Ötödször se sikerült

Magdaléna Rybáriková már ötödször szerepelt az év eleji Grand Slam-tornán, de ezúttal sem sikerült továbbjutnia – pedig még Babosnál is nagyobbat küzdött a spanyol Garbine Muguruza-Blanco ellen. A több mint háromórás mérkőzésen három meccslabdája volt, a döntő szettben 3:0-ra és 5:3-ra is vezetett, de nem sikerült idei első győzelmét megszereznie.

„Nálam ez általában úgy van, hogy akkor játszok a legjobban, ha jól adogatok. Ma viszont nem támaszkodhattam a szerváimra” – mondta Rybáriková a 4:6, 6:1, 14:12-re elvesztett meccs után. Szerinte az aucklandi lábsérülése is rányomta bélyegét a teljesítményére. „Másfél hétig nem teniszeztem, többet kellett erősítenem, és nem volt önbizalmam a pályán.”

Arn fáradt volt

Jana Čepelová viszont növelhette magabiztosságát: könynyedén, 6:2, 6:2-re verte Arn Grétát. A 33 éves magyar játékos nem fejtett ki nagy ellenállást a szlovák tini ellen (amiben a selejtezőbeli három meccs miatti fáradtsága is szerepet játszhatott), az első szettben 4:0-ra húzott el Čepelová, a másodikban pedig 0:1-ről alakította 5:1-re az eredményt. „Nagyon örülök, hogy jól sikerült a nyitómeccsem. Rögtön az elején meglógtam, Arn pedig ideges lett. Egyáltalán nem vártam, hogy ennyira sima lesz a találkozó” – nyilatkozta Čepelová. A második fordulóban a belga Yanina Wickmayer ellen készülhet.

„Nem vagyok Djokovics”

A férfiaknál folytatta idei gyenge szereplését a szlovák Martin Kližan. A 2013-ban egyesben még nyeretlen 23 éves teniszező az Australian Openen ugyan a kiemeltek között kapott helyet (a 27. volt), de a selejtezőből feljutott német Daniel Brands 6:3, 3:6, 6:3, 6:4-re tudott nyerni ellene.

„Csalódott vagyok, hogy kikaptam, hiába küzdöttem az elejétől a végéig. Az első fordulóban kiesni fájdalmas. Brands végig nagyon jól adogatott, nehezen tudtam hosszabb labdamenetekre kényszeríteni – mondta Kližan, akit nem aggasztanak idei eredményei. – Nem vagyok Djokovics, hogy megnyerjek egy tornát, a következőben pedig döntőben legyek. A felkészüléssel kapcsolatban semmit sem róhatok fel magamnak mulasztásként, száz százalékra a tenisznek élek, csak idő kérdése, mikor lendülök bele újra.” (TASR, SITA, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?