Kizárni minden külső tényezőt

Bernd Storck élete legna-gyobb meccsére készül, legalábbis szövetségi kapitányként egészen biztosan.

Bernd Storck élete legna-gyobb meccsére készül, legalábbis szövetségi kapitányként egészen biztosan. A magyar labdarúgó-válogatott élén Dárdai Pált váltó német szakembernek pénteken a románok, majd három nappal később az északírek elleni Európa-bajnoki selejtezőn kellene sikerre vezetnie a nemzeti tizenegyet.

Milyen állapotban várja a magyar válogatott a pénteki, Románia elleni mérkőzést?

A keret összeállításánál voltak gondjaink, hiszen a korábbi meghatározó játékosok közül többen is sérüléssel bajlódtak, akadtak, akik nem voltak játékban, Gera Zoltánra pedig eltiltás miatt nem számíthatok Románia ellen. Hétfőn kezdtük a munkát, akik itt vannak velünk, mind egészségesek, az edzettségi szintjük viszont eltérő. Azon leszünk, hogy péntekre ezt kiegyenlítsük.

Tisztában van azzal, hogy a magyar szurkolók jelentős részének ez a találkozó több egy szimpla Eb-selejtezőnél?

Érzem a felfokozott várakozást, tudom, hogy a szurkolóknak ez mit jelent, és azt is, hogy az összecsapásnak komoly történelmi hagyománya van. Ez elsősorban egy futballmérkőzés lesz, éppen ezért minden külső tényezőt ki kell zárnunk, úgy készülünk, mint egy előttünk álló feladatra, amit a lehető legmagasabb szinten szeretnénk megoldani.

Mit tud a román válogatottról?

Nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, sok gyors játékosuk van, amire fel kell készülnünk. Rendkívül stabilak, kiegyensúlyozott teljesítményre képesek, nem véletlen, hogy a mostani selejtezősorozatban még senki nem tudta őket legyőzni, és vezetik a csoportunkat.

Két nagyon fontos mérkőzés vár most a magyar csapatra, hiszen Románia után Észak-Írország lesz az ellenfél. Hány ponttal kalkulál ezeken a találkozókon?

Tudom, hogy elődöm, Dárdai Pál előszeretettel tippelt a mérkőzések előtt, én azonban nem tennék ilyet. Hasonló a futballról alkotott filozófiánk, de ebben különbözünk. Egyelőre csak a pénteki meccsel szeretnék foglalkozni. Ha azt sikerrel lehozzuk, beszélhetünk a belfasti összecsapásról is.

Sokan nem értik, miért hagyta ki a keretből a legjobb formában lévő magyar támadót, Böde Dánielt, aki hét bajnoki meccsen már nyolc gólnál jár…

Több jó képességű támadó közül kellett választanom. Ezt a döntést hoztam, amiért természetesen vállalom a felelősséget.

Milyen csapatot küld majd pályára a Groupama Arénában?

Ne várják tőlem, hogy elmondjam a kezdőcsapatunkat, amit most még nem is tudok. Jelenleg a keret mind a huszonöt játékosának egyenlő esélye van arra, hogy kezdőként fusson ki a gyepre, de hogy végül kik kapnak bizalmat, arról a heti edzésmunka alapján döntök majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?