Kiszenvedett győzelem Japán ellen

Zalaegerszeg. A magyar labdarúgó-válogatott a gólnélküli első félidő után 3:2-es győzelmet aratott Japán ellen a zalaegerszegi barátságos mérkőzésen.

Lipcsei Péter, a Ferencváros csapatkapitánya visszatért a válogatottbaReuters-felvéteMAGYARORSZÁG–JAPÁN 3:2 (0:0), Zalaegerszeg, 5000 néző, játékvezető: Trivkovic (horvát); gólszerzők: Kuttor (53.), Juhász (67.), Huszti (92., 11-esből) illetve Tamada (75.), Kubo (77.).

A magyar válogatott összeállítása: Szűcs Lajos–Juhász Roland, Molnár Balázs (Kuttor Attila), Stark Péter (Farkas Balázs a szünetben)–Simek Péter (61. Kiss Zoltán), Lipcsei Péter, Tóth Balázs, Huszti Szabolcs–Gera Zoltán (Dvéri Zsolt a szünetben)–Tóth Mihály (82. Torghelle Sándor), Sebők József (Hercegfalvi Zoltán a szünetben).

Unalmas és szinte teljesen eseménytelen játékot hozott az első félidő. Az idegenlégiósait nélkülöző két együttes a mezőnyben birkózott, különösebb ötlet nélkül. A magyar válogatott egyszer sem okozott zavart az ellenfél kapuja előtt, a japánok is csak kétszer, de kis szerencsével megszerezhették volna a vezetést.

Lothar Matthäus szövetségi kapitány négy helyen változtatott a szünetben, s ez kedvezően hatott a magyar csapat játékára. A technikás Dvéri jól osztogatott a középpályán, az ő ravasz szabadrúgása után született az első gól. Ettől magabiztosabb lett a hazai gárda, s a félidő közepén megérdemelten növelte előnyét. Ekkor úgy tűnt, hogy a folytatás már izgalommentes lesz, de egy kétperces rövidzárlat két japán gólt hozott. Ettől fellelkesedett a Zico-csapat, s a győzelmet is megszerezhette volna. A hajrában egy büntetőből rúgott góllal mégis felülkerekedett a magyar gárda, némi szerencsével. Lothar Matthäus vezetésével először nyert hazai pályán a válogatott.

Gólok – 53. perc: Dvéri bal oldali szabadrúgását a rövid saroknál érkező Kuttor 3 m-ről a vetődő kapus mellett a bal sarokba pörgette (1:0). 67. perc: Huszti bal oldali szabadrúgását a remekül berobbanó Juhász 7 m-ről fejelte a léc alá (2:0). 75. perc: egy gyors japán kontra végén Miura passza után a kétségbeesetten menteni igyekvő Kuttor nem érte el a labdát, s Tamada 14 m-ről a hálóba lőtt (2:1). 77. perc: egy hosszúnak tűnő japán átadásra rosszul mozdult ki Szűcs, s Kubo 13 m-ről könnyedén passzolt az üres kapuba (2:2). 92. perc: Torghellét lökték fel a 16-oson belül, s a büntetőt Huszti a kapu bal oldalába vágta (3:2). A magyar válogatott szerdán Brazília ellen játszik barátságos mérkőzést a Puskás Ferenc–stadionban.

Zico is Honvéd-drukker

Budapest. Amikor a japán válogatott brazil szövetségi kapitányát, Zicót arról faggatták az újságírók, mit tud a magyar futballról, a hajdani Honvédról és sztárjairól, Puskásról, Bozsikról áradozott. Nos, a Honvéd Baráti Köre felkereste a „fehér Pelét”, és a japánok szombati edzése után Zico egy Honvéd-mezt, szurkolói sálat, valamint egy névre szóló tagsági könyvet kapott ajándékként, cserébe pedig dedikált egy Kispest-zászlót. – Édesapám rengetet mesélt a Honvédról és Puskásról. Rajongott az önök csapatáért, akkor szerettem meg én is a klubot. Brazíliában a Honvéd az egyetlen ismert magyar csapat, generációtól függetlenül. Köszönöm az ajándékokat – mondta a drukkereknek. (nb1.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?