Király nem fog unatkozni

Bad Dürkheim. Nem válaszolt a jövőjét firtató kérdésekre, és elmarasztalta az NB I-es klubokat Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szakvezetője tegnapi sajtóértekezletén.

Dietmar Hamann a német válogatott kulcsemberének számítTASR/AFP-felvételBad Dürkheim. Nem válaszolt a jövőjét firtató kérdésekre, és elmarasztalta az NB I-es klubokat Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szakvezetője tegnapi sajtóértekezletén. „Teljes egészében a németek elleni mérkőzésre akarok összpontosítani” – közölte Matthäus, aki télen vette át a magyar válogatott irányítását, ám makacsul tartják magukat a hírek, hogy rövidesen meg is válik a nemzeti tizenegytől, s átszerződik a Besiktashoz. Matthäus mindenesetre elmarasztalta a magyar klubokat, mondván: azóta, hogy munkába állt, hiányolja az együttműködést a klubok és a szövetség között. A kapitány a Kickernek azt nyilatkozta, hogy a kaiserslauterni találkozó a magyarok számára „tanulási folyamattal” ér majd fel. Huszonkét magyar játékos mondta le a vasárnapi szereplést, a 19 fős keretben csupán három olyan játékos van, aki tízszer vagy ennél többször öltötte magára a válogatott mezét. Ami az összeállítást illeti, tegnap csak az volt biztos, hogy Király Gábor lesz a kapus...

Egyes német vélemények szerint Magyarország B csapatát küldi pályára a Fritz Walter-stadionban, holott Németországban az 1954-es világbajnoki döntő egyfajta visszavágójában reménykednek.

Rudi Völler, a német válogatott szakvezetője udvariasan kételkedett abban, hogy a vendégek erősen tartalékos összeállításban futnának ki a gyepre. „Kilenc olyan labdarúgó is van a keretben, aki néhány héttel ezelőtt Brazília ellen játszott” – jelentette ki Völler, aki Kaiserslauternben 50. alkalommal vezeti majd a Nationalelfet. Völler nem titkolta: győzelemre akarja vinni a válogatottat, hogy „dagadó keblekkel utazhassunk Portugáliába”. Az előző két előkészületi mérkőzésen, Málta és Svájc ellen védencei győztek. Utoljára két évvel ezelőtt a világbajnokságon fordult elő, hogy a németek háromszor nyertek sorozatban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?