Kirakatban a Szokolyi Alajos Olimpiai Klub

Tízéves létük alatt valahogy mindig kitűntek a többiek közül. Elejétől kezdve hídszerepet töltenek be a szlovák–magyar ötkarikás kapcsolatokban.Az Ipolysági Szokolyi Alajos Olimpiai Klub 2016-ban a legjobb volt a 21 szlovákiai klub társaságában. Legalábbis annak minősítette a honi mozgalom.

Tízéves létük alatt valahogy mindig kitűntek a többiek közül. Elejétől kezdve hídszerepet töltenek be a szlovák–magyar ötkarikás kapcsolatokban.

Az Ipolysági Szokolyi Alajos Olimpiai Klub 2016-ban a legjobb volt a 21 szlovákiai klub társaságában. Legalábbis annak minősítette a honi mozgalom. Révész Ferenc klubelnököt kérdeztem.

Mi jár azért, ha egy klubot éves viszonylatban a legjobbnak minősítik?

Ez erkölcsi elismerés. Nem versenyben lettünk elsők, hanem a klubok tevékenységének kiértékelése után végeztünk az élen. Évek óta a legjobbak között emlegetnek bennünket. Szerencsés helyzetben vagyunk, határ menti településként kihasználjuk azt a helyzeti előnyt, ami a magyarországi Berneceberáti közelségéből adódik. Klubunk névadója ott született, és ott is van eltemetve, de élete jelentős mértékben Ipolysághoz kötötte. Rendezvényeink nyolcvan százaléka magyar barátainkkal közös, s ez a kapcsolat is emeli eseményeink színvonalát. Júniusban a Szlovák Olimpiai Bizottság közgyűlésén nejem, Angelika, Gáspár László paralimpikonunk és polgármesterünk vette át az elismerő oklevelet. Városunk érdeme is ez a siker, és mindenkié, aki segíti munkánkat. Én kórházi kezelésem miatt nem vehettem részt a közgyűlésen.

Voltaképpen a tízéves munkájukat méltatták vagy valóban kimagasló évük volt 2016?

Klubalapításunk óta mi mindig máshogy csináltuk, mint a többiek. Úgy érzem, ez inkább az egész évtized munkájának eredménye, az utóbbi öt évben klubmozgalmunkban már gyakran emlegették Ipolyságot, sok embernek a fejébe vésődött. Mióta létezünk, de már korábban is a szlovák–magyar olimpiai kapcsolat közvetítői voltunk, vagyunk. Tizenkét éve kapcsolódunk be a nemzetközi nyári diáktábor cserefolyamataiba, ugyanakkor 2016 abban is jelentős volt, hogy más elismeréseket is kiérdemeltünk. Gál Imre egykori asztaliteniszező, azóta elhunyt sportvezető fair play életműdíjat kapott; nejem, Angelika, aki nélkülözhetetlen társam a klubvezetésben, a mozgalom aktív hölgytagjainak járó Matylda Pálfyová Díjat vette át; októberben Budapesten pedig az olimpiai eszme terjesztéséért kaptam tiszteleti érmet a Magyar Olimpiai Akadémiától. Városunkból a Ladislav Ballek Alapiskola környezete rendbetételéért országos díjban részesült, és két ipolysági alapiskola csapata lett a szellemi olimpia online versenyének győztese.

Gazdag klubrendezvényeik közül mi zajlott legutóbb?

Idén ugyanott folytattuk, ahol tavaly abbamaradt. Legutóbb zajlott városunkban az Ipoly Kupa, a középiskolás focicsapatok nemzetközi tornája, amelynek elindítója én voltam. Ebben az évben már a 45. kiírásához érkeztünk, s ez volt egyben a 8. Ferdinand Daučík Emlékkupa, 120 diák játszott a kétnapos mérkőzéssorozaton. Daučík ipolysági születésű sportember volt, aki Pozsonyban, majd Spanyolországban szerzett hírnevet szülővárosának. Róla is megemlékeztünk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?