Kinek jó a gól nélküli remi?

Madrid/Milánó. Három gól született a labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő első találkozóin: Madridban a Real 2:1-re verte a Juventust, Milánóban gól nélkül végződött a két olasz csapat, a Milan és az Internazionale rangadója.

Vicente del Bosque, a Real Madrid vezetőedzője szomorúan nyilatkozott a Juventus elleni, keddi labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő után, amelyen csapata csak 2:1-es győzelmet aratott a vendég olaszok felett. Marcelo Lippi, a torinói együttes trénere ugyanakkor úgy vélekedett, ez az eredmény rendkívül biztató, s a döntőbe jutást jelentheti csapata számára.

– Az első félidőben az történt a pályán, amit mi akartunk – fogalmazott del Bosque. – Kitűnő támadásokat vezettünk, s akár több gólos vezetést is szerezhettünk volna. Sajnos, nem sikerült, s ahogy ez a futballban gyakran megesik, jött a hideg zuhany, másodpercekkel a lefújás előtt kiegyenlítettek a vendégek. A szünet után még jobban lábra kaptak az olaszok, s nagyszerűen küzdöttek. Roberto Carlos remek gólja azonban ismét bennünket juttatott előnyhöz, s a hajrában tovább növelhettük volna a különbséget. Csalódott vagyok, ezzel együtt azt hiszem, még nem dőlt el semmi. Egy biztos: a szerdai visszavágón, Torinóban nagy küzdelem lesz. Két ilyen tudású csapat esetében minden megtörténhet. Természetesen azt remélem, hogy ismét „kivágjuk a rezet”.

– Játékosaim hittek a sikerben, ennek köszönhető, hogy csupán egygólos hátránnyal várhatjuk a hazai meccset. Szerencsére az első félidő elején átvészeltük a madridi rohamokat, az egyenlítő gól pedig pazar ajándék volt. A második félidőben mi vettük át az irányítást, s akár a vezetést is megszerezhettük volna. Remélem, jövő szerdán feltesszük az i-re a pontot – mondta az olasz szakvezető, majd hozzátette: sajnálja, hogy Ronaldo megsérült, s nem játszhatott a szünet után. Még akkor is, ha vele veszélyesebb lett volna a madridi csapat.

A legújabb orvosi vizsgálatok szerint Ronaldo izomszakadást szenvedett a bal lábában, így a Real csapata valószínűleg nélkülözni fogja a Juventus elleni BL-elődöntő jövő szerdai, torinói visszavágóján. „Kilencven százalék az esélye annak, hogy a jövő héten nem léphet pályára” – mondta Alfonso del Corral, a spanyol klub orvosa. A csatárt a keddi első találkozón megrúgták, ezért a 49. percben le kellett cserélni.

Az AC Milan „hazai pályán” csak gól nélküli döntetlent ért el városi riválisa, az Internazionale ellen, de lehet, hogy ez az eredmény mégis a kiírás szerinti vendéglátóknak kedvez. Mivel mindkét együttes a San Siróban fogadja ellenfeleit, így az AC Milan a visszavágón is otthon lesz, de ha gólt szerez, az mégis idegenben lőtt találatnak számít majd, ami adott esetben döntőnek bizonyulhat. Az Inter csak akkor juthat a döntőbe, ha a jövő keddi rangadót megnyeri. A döntetlen minden esetben vetélytársának kedvez, kivéve a 0:0-t, akkor hosszabbításra kerül sor. Mindenesetre a kék–feketéknek erőt adhat, hogy a visszavágót mindössze 9 ezer Milan-szurkoló tekintheti meg.

A két vezetőedző nem ért egyet egymással: mindkét tréner saját csapatát tartja esélyesebbnek az első felvonást követően. Carlo Ancelotti elégedetten nyilatkozott: – Az első félidőben nem volt elég átütőerő a játékunkban, a szünet után viszont már jobbak voltunk, de fölényünket nem sikerült gólra váltani. Ugyan nem tudtunk előnyt kiharcolni, mégis azt mondom, az eredmény inkább nekünk kedvez.

Hector Cuper, az Internazionale mestere szerint együttese jól és taktikusan futballozott, sőt, az eredményt is megfelelőnek tartja, hiszen már egygólos győzelem is elég a továbbjutáshoz.

– Ez nem olyan veszélyes eredmény, mint azt sokan gondolják. Bármelyik csapatot képesek vagyunk megverni, így az AC Milant is. Nincs mitől félnünk! – mondta az argentin szakember, aki valószínűleg csak akkor tarthatja meg állását, ha együttesével bejut a fináléba.

Cuper hozzátette: a visszavágón a szerdaihoz hasonló mérkőzésre számít. (MTI, O–O)

BL-KRÓNIKA

Alessandro Nesta (jobbra, AC Milan), Hernan Crespónak magyaráz a szerda esti Bajnokok Ligája-elődöntőnČTK/AP-felvétel REAL MADRID–JUVENTUS 2:1 (1:1), góllövők: Ronaldo (23.), R. Carlos (73.), illetve Trezeguet (45.). Játékvezető: Terje Hauge (norvég); 80 000 néző. REAL MADRID: Casillas–Salgado, Hierro, Helguera, R. Carlos–Figo, Makelele, Conceicao, Zidane– Morientes (79. Solari), Ronaldo (50. Portillo); JUVENTUS: Buf-fon–Thuram, Ferrara, Iuliano (46. Pessotto), Birindelli–Zamb-rotta, Tudor (80. Camoranesi), Conte, Nedvěd (82. Di Vaio)– Trezeguet, Del Piero.

AC MILAN–INTERNAZIONALE 0:0. Játékvezető: Valentyin Ivanov (orosz); 78 000 néző (telt ház). AC MILAN: Dida– Costacurta, Nesta, Maldini, Ka-ladze–Gattuso (78. Redondo), Brocchi (73. Serginho), Seedorf, Ruí Costa–Sevcsenko (81. Rivaldo), Inzaghi; INTER: Toldo–Cordoba, Ma-terazzi, Cannavaro–J. Zanetti, Conceicao (66. Guly), Di Bia-gio, Emre Belözoglu, Coco (84. Pasquale)–Crespo, Recoba (72. Kallon).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?