Kína helyett a DAC-ot választotta

Dunaszerdahely. Sokan meglepődtek, hogy a győri Herczeg Miklós a DAC-hoz igazolt. Ugyanis a 29 esztendős, tizenkétszeres magyar válogatott csatár máshonnan jóval kecsegtetőbb ajánlatokat kapott.

Dunaszerdahely. Sokan meglepődtek, hogy a győri Herczeg Miklós a DAC-hoz igazolt. Ugyanis a 29 esztendős, tizenkétszeres magyar válogatott csatár máshonnan jóval kecsegtetőbb ajánlatokat kapott. A ferencvárosi Pintér Attila és a váci Romanek János után ő a DAC-ban a harmadik magyarországi labdarúgó az elmúlt évtizedben.

Hogyan került kapcsolatba a dunaszerdahelyi vezetőkkel?

Egy győri barátomon keresztül ismertem meg Antal Barnabás klubelnököt, aki korrekt feltételeket kínált. Nem tagadom, lényegesen kedvezőbb ajánlataim is voltak. Egy ideig úgy tűnt, Debrecenben folytatom, ám végül hosszas huzavona után mégsem jött létre a megállapodás. Kínából is megkerestek, sokáig töprengtem, míg végül a csallóközieket választottam, fél évre köteleztem el magam.

Miért döntött a DAC mellett?

Egy biztos, nem az anyagiak miatt, hiszen máshol jóval többet kereshettem volna. Az viszont egyértelműen Dunaszerdahely mellett szólt, hogy közel van Győrhöz, kocsival félóra alatt otthon vagyok.

Milyen tervekkel érkezett a Csallóközbe?

Az őszi idényben mellőztek a ETO-nál, sokat kihagytam. Most sem vagyok még tökéletes erőnléti állapotban, hiszen januárban az alapozás helyett klubot kerestem magamnak. Remélem, behozom a lemaradást, s gyorsan formába lendülök, és hasznára leszek a bennmaradásért küzdő együttesnek. Ugyanis júliustól ismét az NB I-ben, vagy pedig külföldön szeretnék futballozni.

Mi volt az oka az őszi mellőzésének?

Elsősorban az, hogy a legjobban kereső győri játékosok közé tartoztam. A vezetők pedig takarékoskodni akartak, ezért több társammal együtt csak statiszta szerepet kaptam.

Annak idején parádésan indult a pályafutása, hiszen már 20 esztendősen bemutatkozott a válogatottban.

Akkor Verebes Józsi bácsi volt a szövetségi kapitány, s a Horvátország elleni 2:2-es győri találkozón dobott mélyvízbe. Nem okoztam csalódást, mert a következő találkozón is pályára léptem. Később Bicskei Bertalan alatt még tízszer húztam magamra a címeres mezt.

Legsikeresebb éveit Újpesten töltötte.

Sikeres fél évtizedet húztam le a lila-fehéreknél, bajnokságot nyertünk, és én voltam a csapat házi gólkirálya. Utána sokáig Győrben is kulcsembernek számítottam.

NÉVJEGYKÁRTYA

Születési idő/hely: 1974. III. 26./Győr.

Magasság/Testsúly: 176/73.

Egyesületei: Győri ETO, Sopron, Újpest, DAC.

Válogatott mérkőzések száma: 12.

Magyar élvonalbeli mé-kőzések száma: 275.

NB I-es gólok száma: 54.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?