Kim Clijsters diadala

Los Angeles. Kim Clijsters sikerével fejeződött be a női teniszezők Los Angelesben zajló, 3 millió dollár összdíjazású világbajnoksága, miután a döntőben a belga játékos könnyedén, egy óra alatt 6:2, 6:0-ra győzött a francia Amélie Mauresmo ellen.

Los Angeles. Kim Clijsters sikerével fejeződött be a női teniszezők Los Angelesben zajló, 3 millió dollár összdíjazású világbajnoksága, miután a döntőben a belga játékos könnyedén, egy óra alatt 6:2, 6:0-ra győzött a francia Amélie Mauresmo ellen.

A Staples Centerben lebonyolított finálét Mauresmo kezdte jobban: azonnal elnyerte a jelenlegi világelső – hétfőtől már honfitársa, Justine Henin-Hardenne lesz az élen – adogatójátékát. Ám ezután már csak egy teniszező volt a pályán: Clijsters szinte úgy nyerte a pontokat, ahogyan akarta, egyre magabiztosabban szervált, s alapvonalon szinte verhetetlen volt. A hálóhoz mindketten csak nagyon ritkán merészkedtek.

A második, s egyben utolsó szett is a belga sztár fölényét hozta: Mauresmo azonnal elvesztette saját adogatását – látszott, hogy lélekben már feladta a finálét. Ezután Clijsters sorozatban még további öt játékot nyert, s így megvédte WTA-világbajnoki címét, amelyet tavaly hódított el először, amikor legyőzte az amerikai Serena Williamst. A belga teniszező sikeréért 1 millió dollárt kapott, míg a vesztes francia 500 ezerrel vigasztalódott.

– Nagyon elégedett és boldog vagyok, mert, néhány apróbb megingástól eltekintve, az egész torna során jól és pontosan teniszeztem. Öt mérkőzésen csupán két játszmát veszítettem: egyet Mauresmo ellen még a csoportmérkőzések során, a másikat pedig Capriati nyerte az elődöntőben. Örülök, hogy ilyen szép sikerrel fejeztem be az évet, s ez azt jelenti számomra, hogy még nagyobb elszántsággal kezdhetem meg a következőt – mondta boldogan Clijsters, akinek nem sikerült a duplázás. Ugyanis a belga sztár párosban – oldalán a japán Szugijama Aival – 6:4, 3:6, 6:3-ra kikapott a Virginia Ruano Pascual, Paola Suarez (spanyol, argentin) duótól.

A szövetség vezetői elképzelhetőnek tartják, hogy 2005-től Kína ad otthont a női teniszezők szezonzáró WTA-világbajnokságának a legutóbbi két alkalommal, s jövőre is biztosan rendező Los Angeles helyett. Az ázsiai országból küldöttség járt a napokban a viadalon, s sikeres tárgyalásokat folytatott. De az sem kizárt, hogy az Egyesült Államokban marad a verseny, mert több város is kifejezte érdeklődését.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?