Kilenc nemeshodosi karatéka az Eb-n

karate

Csak 2021 év végén alakult, de máris komoly sikerrel büszkélkedhet a nemeshodosi FIGHT CLUB HODUS karateklub.

A szlovákiai Shito-ryu Karateszövetség által szervezett válogatón összesítésben az 5. helyen végeztek, így Samu István 3. danos mester, okleveles karateedző kilenc versenyzője ott lehet a nagyváradi kontinensviadalon (lásd keretes írásunkat). Bár mint azt Keszi Ildikó klubelnök lapunknak elmondta, nem elsősorban a versenyzési lehetőség motiválta az egyesület létrehozását.

A covid után a községünk polgármestere, Balódi László jött az ötlettel, hogy az asztalitenisz és a labdarúgás mellett karatéval is színesíthetnénk a falu sportkínálatát. A gyerekek a járvány miatt elszoktak a mozgástól, de gyorsan kedvet kaptak a karatéhoz. Tavaly szeptemberben már mintegy 15 tagunk volt, mostanra pedig 28-an vagyunk, már felnőttekkel is kiegészülve. Heti három edzést tartunk, jelenleg az AyFly jógások termét használjuk. Bevált, hogy vegyes edzéseket szervezünk, mert így gyorsabban fejlődnek a karatékák – mondta el lapunknak Keszi Ildikó, aki 15 évesen kezdett foglalkozni a sportággal és 7 éven keresztül aktívan edzett Dióspatonyban Milan Karafa mester tanítványaként . – Időközben csapatunk tagjai a versenyzést is elkezdték, és a válogatón két felnőtt és hét gyerek kivívta az Eb-szereplést. Egy-egy felnőtt és gyerek katában, azaz formagyakorlatban, a többiek pedig küzdelemben, kumitéban képviselik majd klubunkat. Nagyon örülünk a sikereiknek, de továbbra is az a lényeg, hogy rendszeres mozgást biztosítsunk a sportolni vágyóknak, hasznos időtöltést, hosszútávon pedig egy egészséges életformát, ami kitartásra tanít.

A nemeshodosi Eb-résztvevők

Aranyossi Sándor, Bódis Attila, Farkas Zsófia, Horváth Zalán, Kiss Árpád, Laposa Laura, Lentulai László, Tóth Kata, Tóth Tamás

 

Ezt az ars poeticát olyannyira komolyan gondolják, hogy a versenyzés maga nem kötelező, bár azért sokakat motiválnak a gútai testvérklub eredményei, akikkel gyakran együtt készülnek, és akik a sok segítség mellett egészséges konkurenciát is jelentenek a nemeshodosi karatékáknak. „Továbbra is várunk szeretettel minden érdeklődőt, akik tagjai szeretnének lenni egy családias hangulatú csapatnak” – tette hozzá Keszi Ildikó.

Taroltak a gútaiak az ob-n

Az országos bajnokságon a gútai Taiyo Karateklub karatékái bizonyultak a legjobbnak, a pontverseny győzteseként az egyesület 11 riválist utasított maga mögé. Az Eb-re pedig összesen 22 versenyzője jutott ki, név szerint: Csontos Tamás, Domján Panka, Fitos Ádám, Guttmann Márk, Horján Viktória, Horváth Christopher, Hrabovská Petra, Hrabovský Tamás, Hupianová Tünde Zoé, Kiss Bence, Knopp Timotej, Kovács Ákos, Kraslan Sebastian, Lakatoš Erika, Mančík Brúnó, Rigo Rebecca, Szántó Gergely, Szántó Zalán, Szigeti Flóra, Telekes Levente Károly, Tóth Bence és Varga Tünde Emese.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?