„Kilábalunk a krízisből”

Nagyszombat. Csak kevesen gondoltak arra, hogy 11 fordulót követően a második helyen áll az I. labdarúgóligában az újonc nagyszombati együttes. Az utóbbi időben azonban megtorpant a Spartak, a bajnokságban is botladozik és kiesett a Szlovák Kupából.

Jozef Adamec eligazítást tartSomogyi Tibor felvételeiA pontvadászat kezdete előtti sajtótájékoztatón nagyon sok tollforgató megmosolyogta Ivan Lipovský klubelnököt, amikor kijelentette: a bajnoki címért indulnak harcba. Aztán eltelt néhány hét, s meglepetésre a Trnava vezette a tabellát. Kezdetben látványos tá-madófutballal szórakoztatta a közönséget, nem csoda, hogy több mint tízezeren váltottak jegyet a hazai mérkőzésekre. A hetedik fordulóban, a Slovan otthonában elszenvedte idei első, s idáig egyetlen vereségét. Az említett rangadótól kezdve elhalványult a csapat teljesítménye.

A visszaesés okairól érdeklődtünk a Spartak háza táján. „Nagy örömünkre szinte rakétarajtot vettük az I. ligában, eleinte rendkívül attraktív játékot produkáltunk, ezt természetesen drukkereink is honorálták. Sajnos, az elmúlt hetekben hullámvölgybe kerültünk, s ez a nézőszám csökkenésén is tükröződött. Hiába, a szurkoló a legjobb barométer, őt nem lehet becsapni. Ha jól focizunk, kijön a meccsre, ha viszont nem, akkor otthon marad. Keressük gyengélkedésünk okait, a vezérkar szerint az a legnagyobb baj, hogy labdarúgóink fejébe szállt a dicsőség, és nem küzdenek olyan elszántsággal, mint korábban. Természetesen továbbra is bízunk az edzőkben és a játékosokban, hiszen a szakemberek sem gondolták az idény előtt, hogy az élmezőnyben fogunk tanyázni. Remélem, hamarosan feltámadunk, s ismét benépesülnek a lelátók” – mondta Stanislav Jarábek klubigazgató.

A szenegáli Fall védő létére négy gólt szerzett Örömmel tapasztaltuk, hogy Jozef Adamec vezetőedző, aki korábban rendre megtagadta lapunknak a válaszadást, ezúttal készségesen állt rendelkezésünkre. „Elismerem, számomra is kellemes meglepetésnek számít védenceim eddigi eredményessége. Hiszen júliusban még a bennmaradásról beszéltek a vezetők, most pedig már az UEFA Kupa-szereplésről áhítoznak. A kemény munka meghozta gyümölcsét, hiszen mi már májustól az I. ligára készültünk. Abból, hogy most valamelyest megtorpantunk, nem csinálok különösebb problémát, mert a világ legjobb csapatai sem tudnak végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. A játékosok igyekeznek, ám görcsösen futballoznak, és sok elemi hibát vétenek. Feltétlenül dicséretet érdemelnek azért, hogy legutóbb, a ligetiek ellen 0:2-nél sem adták fel, s a hosszabbításban kiharcolták a döntetlent. Meggyőződésem, hogy gyorsan kilábalunk a krízisből, s már szombaton, a Dubnica otthonában kiteszünk magunkért.”

Meglepetésre eddig a szenegáli Souleymane Fall a csapat legeredményesebb labdarúgója, a védő négy ízben talált a hálóba. „Az mindegy, hogy ki lövi a gólokat, az a fontos: nyerjen a csapat.”

Ottjártunkkor pergő tréninget dirigált Jozef Adamec, elsősorban a különböző támadókombinációkat gyakorolták. Gyakran megrezdült a háló, a szurkolók remélik, hogy a bajnoki meccseken ismét jeleskedik majd a nagy múltú együttes.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?