Kikapott a Slovan a Wolverhamptontól

Slovan-Wolverhampton

Elszenvedte első vereségét a pozsonyi Slovan a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, az égszínkékek hazai pályán kaptak ki 2:1-re a Wolverhamptontól. A Slovan Sporar góljával vezetett, de az angolok a második félidőben fordítottak.

Farkasok a gyermekek között – akár így is fel lehetett volna vezetni a pozsonyi Slovan és a Wolverhampton párharcát, mert az EL-csoportkörben másodszor is gyerekzsivajjal telt meg az új Téglamezei Stadion. Az égszínkékek szurkolói még a selejtezőkörben rasszista és homofób rigmusokat skandáltak, ezért kellett a Besiktas után az angliai ellenfelet is zárt kapuk mögött fogadniuk. Az UEFA rendelkezése értelmében az ilyen találkozókra szervezett gyerekcsoportok ingyen bemehetnek, és jöttek is, gyakorlatilag telt ház volt, a transzparensek tanúsága szerint az egész országból érkeztek ifjú drukkerek.

S már a 11. percben gólt kiálthattak: a 11. percben Rabiu indította jól Sporart, a szlovén csatár jól vette át és jól is fedezte a labdát, és ballal ellőtte a kapus mellett – 1:0.

Mindkét csapat gyors támadásokat vezetett, nem volt sok tologatás a középpályán, a Wolverhampton és a Slovan is kapura törő focit játszott. Húsz perc játék után Greif védte Vinagre lövését, az első félóra végén ismét Sporar indulhatott meg, ezúttal a bal oldalon, jól is adott középre Holmannak, de a visszafejelt labdájára senki nem érkezett.

A 36. percben közel állt az egyenlítéshez a Wolves: Joao Moutinho beívelt szabadrúgása után Boly kemény fejese alig ment mellé.

A második félidőt nagy lendülettel kezdte a vendégcsapat, egy gyors támadás végén Jiménez tolta meg a labdát Gibbs-White-nak, de ő már nem találta el rendesen a labdát, a kapu közepébe célzott, és Greif védett. Az 53. percben viszont ismét Sporar tette próbára Rui Patrício reflexeit, a portugál kapus a kapu fölé ütötte a labdát.

Az 58. percben egyenlített a Wolverhampton: Romain Saiss lőtt kapura távolról, a labda még megpattant Abenán, ez megzavarta Greifet, aki már nem tudott reagálni – 1:1.

Öt perccel később pedig tizenegyeshez jutottak a vendégek De Marco szabálytalansága után, a büntetőt Jiménez a kapu közepébe lőtte, de Greif elvetődött a jobb oldalra – 1:2.

A 70. percben egyenlíthetett volna a Slovan, egy villámgyors kontra végén Sporar kicsit hosszan kapta a labdát, és spiccel már csak bele tudott pöckölni, Rui Patrício pedig zárta a szöget.

Nem sokkal a lefújás előtt Diogo Jota két percen belül összeszedett két sárga lapot (az elsőt kakaskodásért, a másodikat hátulról történő szabálytalanságért), így a hazaiak emberelőnyben fejezték be a meccset, de hiába támadtak, egyenlíteni már nem tudtak.

A gyerekek így is ünnepelték a csapatot, de a Slovan a táblázaton az elsőről a harmadik helyre esett vissza. Vezet a Braga 7 ponttal, második a Wolves hattal, a Slovannak négy pontja van, a Besiktas pont nélkül az utolsó.

 

Slovan Bratislava–Wolverhampton Wanderers 1:2 (1:0)

Góllövők: Sporar (11.), ill. Saiss (58.), Jiménez (64., 11-esből).

Sárga lap: Holman, De Marco, Rabiu, Medveděv, ill. Diogo Jota, Jiménez.

Piros lap: Diogo Jota (87., Wolverhampton).

Játékvezető: Aranovszkij (ukrán), 20 333 néző.

SLOVAN: Greif–Medveděv, Abena, Bozsikov, De Marco–De Kamps, Rabiu (81. Csavrics)–Daniel (66. Ratao), Holman (57. Ljubicic), Moha–Sporar.

WOLVERHAMPTON: Rui Patrício–Kilman, Coady, Boly–Doherty, Gibbs-White (59. Diogo Jota), Saiss (76. Dendoncker), Joao Moutinho, Rúben Vinagre–Cutrone (46. Traoré), Jiménez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?