Kikapott a listavezető Slovan

Pozsony. Tíz meccsig tartott a listavezető Slovan veretlenségi sorozata, mivel szombaton némi meglepetésre kikapott Máriatölgyesen. Ez azt jelenti, hogy mivel a bajnok Žilina győzött, a Trnava pedig vereséget szenvedett, három pontra csökkent az égszínkékek előnye a táblázaton. Hosszú idő után nyert az utolsó helyen álló Trenčín.

Peter Dzúrik (jobbra) és Anton Suchý csatázik a labdáért a Dubnica–Slovan I. ligás meccsen, melyet nem kis meglepetésre a házigazda máriatölgyesiek nyertek meg 2:1-reČTK-felvételA Dubnica el sem tudta volna képzelni jobban a mérkőzés kezdetét, hiszen már a 3. percben vezetést szerzett. Ez felbátorította a hazaiakat, és szűk húsz perc múlva újra az égszínkékek hálójába találtak. A Slovan nem tudott játékba lendülni, a félidő hajrájában újabb gólokat kaphatott volna. Szünet után is aktívabbak voltak a vendéglátók, uralták a középpályát. Érdekes szituáció alakult ki a 60. percben, amikor Obžera gólját a játékvezető előbb semmisnek nyilvánította, mivel Ružbarský partjelző lest jelzett. Nagy-nagy tiltakozás következett ezután a vendégek részéről, s a játékvezető megváltoztatta eredeti döntését, elismerte a gólt. Ez a vitatható eset sem tette idegessé a hazaiakat, nyugodtan játszottak tovább, s újabb gólokat rúghattak volna. Suchý, Kiška, Ševela és Straka lövései tévesztettek célt.

Gyenge színvonalú mérkőzést hozott az FC Košice–Žilina találkozó. Az első félidő nagy részében unatkoztak a nézők, mivel a csapatok alig mutattak valamit az igazi labdarúgásból, rendre a középpályán zajlott az összecsapás, a kapuk alig forogtak veszélyben. Helyzetek elsősorban a vendégek előtt adódtak, de csak egy kapufáig jutottak. A hazaiak az utolsó percekben kerültek komolyabb helyzetbe a zsolnai kapu előtt, Mati azonban nem ért el egy góllal kecsegtető átadást. Utána a középpályán Jaroslav Sovič és Varadín labda nélkül próbált „játszani” és a partjelző jelzésére a bíró kiállította a zsolnai játékost. Ez sem segített a hazaiakon, nagyon rosszul futballoztak a második félidőben. Hiába próbálkoztak, szinte semmi sem sikerült nekik, s látszott, hogy csak idő kérdése, mikor rúg gólt az ellenfelük. A 80. percben Gottwald lövése a felső lécről Mintál elé pattant, aki az üres kapuba továbbította. Utána mintha felébredtek volna a kassaiak, de elvesztették a labdát, Gottwald az egykori kassai játékost, Zabavníkot szöktette, aki megindult vele a kapu felé, és a kifutó Kobr lába között juttatta a hálóba.

Nehéz talajú pályán játszottak a trencséni és a puhói futballisták, eleinte a hazaiak tűntek mozgékonyabbaknak, s már a 13. percben kihasználták a vendégvédelem megingását, Hanko talált közelről a hálóba. A vendégek gyors akciókkal próbáltak eredményesek lenni, de támadásaik rendre elakadtak. A küzdelmes mérkőzésen egyik csapat előtt sem adódott sok gólszerzési lehetőség, az aktívabb vendéglátók azonban a 64. percben mégiscsak a hálóba találtak, Fabuš lövését Bernady kapus nem tudta megtartani, s a labda a gólvonalon túlra jutott. Két hónap után nyert újra meccset a trencséni csapat, az ellen a Púchov ellen, amelyik csalódást okozott.

A bajnokság állása:

1. Slovan 14 9 2 3 22:11 29

2. Žilina 14 8 2 4 26:12 26

3. Trnava 14 6 6 2 21:15 24

4. Púchov 14 6 3 5 19:19 21

5. Inter 14 6 2 6 21:24 20

6. FC Košice 14 4 6 4 18:19 18

7. Petržalka 14 4 5 5 16:18 17

8. Dubnica 14 5 2 7 14:18 17

9. Ružomberok 14 4 1 9 18:27 13

10. Trenčín 14 3 1 10 13:25 10

A következő forduló műsora, november 2., szombat, 13.30: Trenčín–Inter, Púchov–Petržalka, Ružomberok–Dubnica, Slovan– Košice; 18.00: Žilina–Trnava.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?