Kikapott a DAC a másodosztályú homonnaiak otthonában, így búcsúzott a kupától

dac

Hatalmas meglepetésre kiesett a DAC labdarúgócsapata a Slovnaft Cupból, miután a II. liga alsóházában tanyázó homonnaiak 2:1-re legyőzték Guľa edző védenceit.

Adrián Guľa vezetőedző tartalékos kezdőcsapatot küldött pályára Homonnán, Muhamedbegovicot és Nebylát leszámítva olyanok kaptak lehetőséget, akik a legutóbbi, aranyosmaróti bajnokin a cserepadon kezdtek.

Nem kezdett nagy elánnal a DAC, sőt, Muhamedbegovic bizonytalankodását a 7. percben egy robbanékonyabb hazai csatár már góllal büntette volna. A sárga-kékek ugyan a 10. percben négy szögletet is elvégeztek egymás után, de egyébként nem tudták kapujához szegezni a hazai csapatot, amely a 15. percben egy indítás után megintcsak gólt szerezhetett volna – ismét csak egy gyorsabb csatár hiányzott hozzá.

A 25. percben már csak a szerencse állt a DAC mellett, amikor Streňo szép tekeréssel a felső kapufát találta el. Két perccel később viszont már előnybe kerültek a vendégek, Lukas Leginus megőrizte hidegvérét a vendégkapussal szemben, és megszerezte első gólját dunaszerdahelyi mezben. Pár perc múlva belőhette volna a másodikat is, de Piroščák kapis kifogott rajta.

Az első félidő egyik legérdekesebb felismerése volt, hogy Adrián Guľa több ízben is magyarul irányította Balogh Norbertet a „Fuss!” és „Nyugi” felszólításokkal. Természetesen akadt a lelátón olyan hazai szurkoló, akit ez borzasztóan zavart, és számon kérte az edzőt. Guľa egy idő után ezt megelégelve visszaszólt, csendre intette és tiszteletet kért.

A második félidő első negyedórája kiegyenlített játékot és egy DAC-helyzetet hozott, de a 61. percben Nebyla eladott labdája után Adama Diamé könyörtelenül kihasználta az ajándék lehetőséget és kiegyenlített. A túlmotivált hazaiak ereje a 70. perc környékén mintha fogyni kezdett volna egyre durvább szabálytalanságokat vétettek, de aztán ismét lendületet kaptak, és a 77. percben a csereként beállt Jurčišin első labdaérintéséből közelről a hálóba pofozta a labdát – 2:1.

Adrián Guľa a hajrára Andzouanával és Veselovskýval próbált frissíteni, de a DAC fantáziátlan és görcsös játékot mutatott be. A hazaiak az utolsó tíz percben teljesen visszahúzódtak, igyekeztek tördelni a játékot.

Ezt sikeresen tették, a dunaszerdahelyi játékosokat belevitték több kakaskodásba is, amivel fontos másodpercek teltek el. A percről percre egyre hangosabb hazai szurkolók végül sikeresen belehajszolták a győzelembe csapatukat. A dunaszerdahelyieket a tavalyi év után ismét egy II. ligás csapat búcsúztatta a kupában. A sárga-kékek számára különösen fájó lehet, hogy olyan együttes lőtt nekik két gólt, amely a bajnokságban 13 forduló alatt mindössze nyolc gólt lőtt.

Galéria
Érdekes

Humenné–DAC 2:1 (0:1)

Góllövők: Diamé, Jurčišin, ill. Leginus

Játékvezető: Gemzický, 1300 néző.

Sárga lap: Maťaš, Jurčišin, Sedláček ill. Nebyla, Ciganiks

DAC: Veszelinov–Blackman (Andzouana), Kružliak, Muhamedbegovic, Ciganiks (Dimun)–Nebyla (Veselovský), Fazlagic–Leginus, Kalmár, Ramadan Balogh (Krstovic).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?