Kifütyülték Dzsudzsákékat, Storck távozását követelték a szurkolók

A magyar futballválogatott nyögvenyelősen 1:0-ra meg-nyerte a Feröer-szigetek elleni vb-selejtezőt, így harmadik-ként zárt a B csoportban.

A magyar futballválogatott nyögvenyelősen 1:0-ra meg-nyerte a Feröer-szigetek elleni vb-selejtezőt, így harmadik-ként zárt a B csoportban. A szurkolók kifütyülték a hazai játékosokat, és a szövetségi kapitány menesztését követelték.

Gyászszünettel kezdődött

Majdnem telt ház volt a Groupama Arénában, ami meglepetésnek számított az 5:2-es svájci vereség után. Bernd Storck négy változást eszközölt a szombati kezdőcsapathoz képest, eltiltása után visszatért Fiola Attila és Dzsudzsák Balázs, balhátvédként a paksi Szabó János kapott lehetőséget, aki még Pintér Attilánál mutatkozott be a válogatottban. Elöl Eppel Márton volt Ugrai Roland párja.

Az Aranycsapat egykori szélsőjének, Tóth II. Józsefnek halála miatt egyperces gyászszünettel kezdődött a találkozó, melynek tétje a harmadik hely volt.

Hazai támadásokkal indult a meccs, de látszott, hogy Dzsudzsákék közel sincsenek csúcsformában, rengeteg hiba csúszott a játékukba. Főleg beadásokkal próbálkoztak, amelyek a magas feröeri védőknek nem okoztak gondot. Bátran játszottak a vendégek, elég ügyesen kombináltak. Nem sok érdemleges esemény történt az első félidőben, hacsak a kemény játékot engedő izraeli bíró hasra esését nem számítjuk annak.

Búcsúztatták a kapitányt

Bő félóra után elfogyott a hazai szurkolók türelme, és felzúgott, hogy „Ébresztő” és „Kurva gyenge”, majd a folyamatos füttyszó mellett Bernd Storckot sem kímélte a publikum. A szövetségi kapitánytól a lelátó népe elköszönt: „Auf wiedersehen!”, és elődjét, Dárdai Pált éltette. Később azt skandálták, hogy „Hol a csapatunk?”

„Nem volt egyszerű meccs, tudtuk, mivel tartozunk a szurkolóknak a svájci meccs után. A csapat most nem kapta meg azt a támogatást, mint máskor, ezt nehezebben viselték, de beleadtak mindent – szögezte le Bernd Storck. – Megköszönném azért, hogy eljöttek a drukkerek, de hozzátenném, hogy ilyen helyzetben talán még soha nem voltam, hogy ilyen ellenséges helyzet legyen a lelátón, hiszen a meccsek egyes periódusaiban például az ellenfelet éltették.”

Böde csak a gólnak örült

A Fradi-tábor Böde Danit követelte a pályára. Storck eleget is tett a kérésüknek, és a láthatatlan Eppel helyett a szünet után beküldte a zöld-fehérek csatárát, aki a fejpárbajokban felvette a versenyt a feröeri védőkkel. De továbbra sem javult az elképzelés nélkül futballozó vendéglátók játéka, bár egy időre beszorították a szigetországiakat, akik viszont veszélyes kontrákat vezettek. A szurkolók a korábban említett rigmusok mellett az MLSZ-t is szapulták. Aztán a 81. percben Dzsudzsák szöglete után a Böde melléről kapura tartó labdát Nielsen a Fradi csatárának a lábára ütötte, amelyről a hálóba pattant – 1:0. „A szünet után sokszor beadásokkal próbálkoztunk, úgy gondolom, ezzel nagyobb veszélyt jelentettünk az ellenfél kapujára. A gólnál szerencsém volt, mert először visszapattant a kapusról a labda, de aztán valahogy sikerült bepiszkálnom – mondta a meccs után Böde. – Csak annak örülhetek, hogy gólt rúgtam. Legutóbb két éve éppen Feröer ellen találtam be, igaz, akkor dupláztam. Van, amikor vesztesz és megtapsolnak, van, hogy nyersz és kifütyülnek. Ez van, bízzunk benne, hogy az elkövetkezendőkben nem lesz ilyen.”

A szurkolók a hármas sípszót követően kifütyülték a csapatot, és elzavarták a közös himnuszéneklésre készülő játékosokat. Ezúttal nélkülük énekelt a szurkolótábor.

Storck türelmet kér

„Talán nagy volt az elvárás a szurkolók részéről, hogy jobban fogjuk zárni ezt a sorozatot. Én sem vagyok elégedett. A harmadik helyen zártunk, igaz, több pontot is szerezhettünk volna. Sokat elajándékoztunk, főként az elején. Ez a reakció egyfajta összegzés volt a drukkerektől – értékelt Storck, akitől csak a meccsről lehetett kérdezni. – A játékosoknak megköszöntem a teljesítményüket az öltözőben. Ilyen hangulatot nem éltünk még át. Megdicsértem őket, hogy nem hagyták magukat befolyásolni. Megkapták érte a jutalmukat a gól révén. A meccs után nem az én jövőmről kell beszélni, hanem a magyar futballéról. Ez a fontos. Reformokat indítottunk el, ezekhez idő és nemzetközileg tapasztalt játékosok kellenek. Most 3-4 olyan futballistánk van, aki ezen a szinten játszik. Így nehéz. A szurkolók részéről türelemre van szükség.”

Storck szerződése jövő júliusig érvényes, ha az MLSZ korábban felmenti, akkor lelépőt kell fizetnie a német trénernek, aki állítólag havonta 120 ezer eurót keres.

„Küzdelmes mérkőzés volt. Van bennünk hiányérzet, mert nem játszottunk jól, de végig akart a csapat, ezért le a kalappal mindenki előtt. A legfontosabb mégiscsak az, hogy sikerült nyernünk” – jelentette ki a Videotonban futballozó Pátkai Máté.

Nagy Ádám szerint a harmadik hely reális, és a portugálok és a svájciak jóval előbbre tartanak. „Inkább az fájó, ahogy elértük ezt a harmadik helyet, gondolok itt a Feröer elleni döntetlenre és az andorrai vereségre. Ha ezeket a kötelező meccseket hoztuk volna, más lenne a hangulat” – mondta a Bologna légiósa, aki hozzátette, hogy semmit sem vett észre a szurkolói reakciókból... Arra kérdésre, mit mondtak nekik a drukkerek, csak megvonta a vállát.

Dzsudzsákék 13 ponttal zárták a selejtezőket, ami az utóbbi tíz év leggyengébb produkciója. A magyar válogatott 1986-ban vett részt utoljára vb-n.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?