Kicserélődött a csapat az érsekújvári hokisoknál

hoki

Pénteken (18.00), a pozsonyi Slovan otthonában játssza az idény első Tipos extraligás mérkőzését az érsekújvári jégkorongcsapat.

A zöld-fehérek tavaly nem jutottak be a playoffba, és 11.-ként zárva inkább hátra, a kiesés elkerülésére kellett figyelniük. (Erre a sorsra végül az újonc homonnaiak jutottak, akiket a zsolnaiak váltanak az új idényben.)

A vezetőedzőként tavaly debütáló korábbi érsekújvári játékos, Erik Čaládi a szezon közben visszavedlett asszisztenssé, de mivel a finn Karri Kivivel sem javultak a csapat eredményei, a klubvezetés a 2024/25-ös szezonra ismét a 36 éves Čaládinak szavazott bizalmat.

„Tavalyi tapasztalataim alapján szinte minden téren változtattam valamit, ami a felkészülési időszakot illeti. Kicsit másképp építettem fel az egész edzési folyamatot, például áttértünk a kétfázisos tréningezésre, és az erőnléti felkészülést is más alapokra helyeztük. Sajnálatos viszont, hogy folyamatos sérülések jellemezték ezt az időszakot, egyetlen hét sem volt, amikor a teljes keret a rendelkezésemre állt volna – mondta lapunknak a fiatal szakember.

A csapat teljesen átalakult, mindössze öt hokis maradt hírmondónak az előző idényből. A prímet a légiósok viszik, akikből jelenleg tíz van Érsekújvárban. „Tavaly ráfáztunk a szűk keretünkre, nagyon megéreztünk egy-két sérülést – mutatott rá az egyik okra Čaládi, aki leszögezte, nem lesz kimondottan első számú kapusuk. A Zólyomra távozott Pavol Kantort az amerikai Jason Grande és a finn Kristian Tamminen pótolja majd, akik nagyon jól kijönnek egymással és sokat segítenek a másiknak.

Érdekes

Az érsekújváriak kerete

Kapusok: Jason Grande, Viktor Mičík, Kristian Tamminen

Védők: Karl Boudrias, Patrik Luža, Mészáros Áron, Peter Novajovský, Michal Chatrnúch, Markuss Komuls, Daniel Kowalczyk, Michal Roman

Csatárok: Maxim Golod, Justin Ducharme, Emils Gegeris, Nicolas Guay, Dilon Hamaliuk, Marek Tvrdoň, Marek Slovák, Adam Lapšanský, Lukáš Handlovský, Hugo Kováč, Jakub Linet, Richard Ondrušek, Jakub Ružek, Alex Géci, Dávid Kodhaj, Viktor Petrík

„Ami a védelmet illeti, jól mutatkoznak a játékosok, mindenki tudja, bizonyos helyzetekben milyen pozíciót kell elfoglalnia. A kapusokkal is jól megértették egymást a fiúk, persze, egyéni hibák azért így is adódtak, ezen a poszton még el tudom képzelni, hogy erősítünk – magyarázta Čaládi. – Elöl nem bizonyultunk igazán gólerősnek a felkészülés alatt, viszont a bajnokság indulásával sokat fogunk csökkenteni az edzések intenzitásán. Ha betartjuk a lefektetett alapelveket, a gólok is érkezni fognak. Minden hokis várja már a rajtot. Minden meccsre a győzelem reményében állunk ki, minél több pontot akarunk szerezni, de azt, hogy épp hányadik helyen állunk, nem fogjuk nézni, meccsről meccsre haladunk majd.

A tabellát nem is lesz egyszerű követni, az 50 helyett 54 meccses alapszakaszt ugyanis rövidebbre szabták, így a legtöbbször heti három találkozót játszanak majd a csapatok. Meglepetésnek számítana, ha a tavalyi dobogóhoz (1. Nitra, 2. Spišská Nová Ves, 3. Michalovce) hasonló végső sorrend alakulna ki, a kassaiak, a poprádiak és az új tulajdonossal megerősödő Slovan is érmes reményekkel várja a pénteki rajtot.

Érdekes

Felkészülési meccsek

N. Zámky–Vienna Capitals 3:2 h. u.
N. Zámky–Gyergyó 2:4
Vsetín–N. Zámky 3:4
Přerov–N. Zámky 0:1
Zlín–N. Zámky 4:0
Žilina–N. Zámky 2:1 h. u.
N. Zámky–FTC 2:1 ráv. u.
Zvolen–N. Zámky 4:2

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?