Kibérelték a dobogót a hazaiak

<p>Somorja. Taroltak, három elsőséget, összesen öt érmet szereztek, a csapatok versenyében is az élen végeztek a vendéglátó somorjai Gladiátor birkózóklub versenyzői a juniorok kötöttfogású országos bajnokságán, melyen a városi sportcsarnokban tizennégy honi birkózóklub ötvenegy versenyzője nyolc súlycsoportban csatázott a győzelemért.</p>

ÁGH ISTVÁN

A versenyzőket, edzőket, versenybírákat Bárdos Gábor, Somorja polgármestere köszöntötte. A megnyitó után ádáz csatákat vívtak a fogásnem legjobbjai, köztük a válogatott bővebb keretének tagjai. Az 50 kilós súlycsoportban csupán ketten neveztek, ennek ellenére az új szabályok értelmében mégis bajnokot hirdettek. A bősi Szelle Gábor kétszer is legyőzte nyitrai ellenfelét, Koniart, ennek köszönhetően bajnoki aranyéremmel gyarapította gyűjteményét. A 74 kilós súlycsoportban viszont a legtöbben, szám szerint tizenegyen küzdöttek az elsőségért. Ritkán fordul elő bajnoki viadalokon, hogy egy klub képviselői háziversenyt rendeznek az érmekért. Most mégis ez történt. A dobogóra csupán somorjaiak kerültek. Egyébként Simon Krisztián diadala feladta a leckét a válogatott somorjai edzőjének, Horvát Istvánnak. „Simon csak csatát nyert, de az Európa- és világbajnokságon való szereplésért vívott harcban továbbra is érdekelt a két legyőzött klubtársa, Csuvara Miloš és Horváth Denis. Hasonló a helyzet a 66 kilós súlycsoportban, ahol a győztes trencséni Drmola a marcelházai Megály Attilával küzd a címeres mezért. A többiek, Ahmeti Juszuf, Čech Dávid, Lévai Zoltán és Soós Tamás viszont teljesítményükkel, győzelmükkel tovább növelték kiküldetési esélyeiket” – vette górcső alá a válogatott tagjainak helytállását Horváth István, akinek bejött a jóslata, ugyanis mindhárom somorjai tanítványa, Ahmeti, Čech és Simon megnyerte súlycsoportját.

Ahogy már jeleztük, a bősi Russel birkózóklub egyetlen aranyérme Szelle Gábor nevéhez fűződik. „Csibri János a második, Hegedűs Bence pedig a harmadik helyen zárt a 96 kilósok mezőnyében. Nyártól nálunk gyakorol, mi készítjük fel a megmérettetésekre Horváth Denist, aki azonban az átigazolása körüli problémák miatt még a somorjaiak versenyzőjeként került a jegyzőkönyvbe. Sajnos, Cicák Maroš nem élt a sorsolás kínálta nagy lehetőséggel, Rákóczi János teljesítményén pedig meglátszott a hosszabb kihagyás. Csapatversenyben a harmadik helyen végeztünk” – summázta védencei szereplését Meton Krisztián, a bősiek klubelnök-főedzője.

A szabadfogásra szakosodott dunaszerdahelyiek három versenyzővel vettek részt a bajnoki erőpróbán, ketten (ifj. Gaál Attila, Lakatos Nikolas) közülük dobogóra kerültek. „Ifjabb Gaál Attila a döntőig menetelt, de balszerencséjére sérülés miatt fel kellett adnia a versenyt” – kommentálta védenceik eredményeit Hakszer Roland, a dunaszerdahelyiek klubelnöke.

A marcelházai Megály fivérek, Arnold és Attila is dobogóra kerültek Somorján.

Szombaton, a juniorok Nyitrán szabadfogásban zajló viadalán további bajnoki érmekkel gyarapíthatják gyűjteményüket a dél-szlovákiai klubok legjobbjai.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?