Ki vagyunk éhezve a görögökre

Sintra. Milan Baroš, a kontinensviadal legjobb góllövője eddigi pályafutása legsikeresebb napjait éli. Előzetesen négy gólt tervezett az Eb-re. Most már ötnél jár, ezért azt mondja: innentől már nem is kell eredményesnek lennie, az is elég, ha nyer a csapat.

Milan Barošt (balra) tavasszal mellőzték Liverpoolban, mostanra viszont az Anfield Road legértékesebb kincsévé vált. ČTKA dánok elleni győztes negyeddöntő után 63 gratuláló üzenetet kapott telefonon. Liverpooli játékostársai is jelentkeztek?

Igen, de csak az „európaiak”. Dudek, a lengyel kapus küldött sms-t, és néhány fiatalabb játékos a B-csapatból.

És Houllier edző, aki kevesebb lehetőséget adott önnek tavasszal, s ezzel alaposan felspanolta az Eb-re?

Ő nem hívott, nem is üzent. Tény, hogy tavasszal többször is csalódott voltam, amiért csak a kispadra ültetett, olykor pedig már kifejezetten dühbe váltott nálam az elkeseredés, mert úgy tűnt, hogy egyáltalán nem számol velem. De tulajdonképpen nem lenne szabad bírálnom Houlliert, elvégre ő volt az, aki a mélyvízbe dobott.

A futballnagyhatalmak már elbúcsúztak az Eb-n: forradalom tört ki a labdarúgásban?

A futball megváltozott, ez nyilvánvaló. Ma már nincs olyan csapat, akit ne lehetne legyőzni. A portugáloknak erőt ad a hazai környezet, a hollandok is erősek, és ki tudja, talán még a görögök sem fejezték be a meglepetéssorozatukat (mondja mindezt csalfa mosollyal).

Csak nem arra céloz, hogy legyőzik a cseheket?

Erre csak annyit mondhatok: a dánokat már régen elfelejtettük, és szinte ki vagyunk éhezve a görögökre. Fenjük a fogainkat.

Ezek szerint egyetért azzal, hogy a cseh válogatott az esélyes?

Nem számít, hogy ki az esélyes. Ez teljesen mellékes kérdés. Ami fontos: le akarjuk győzni a görögöket.

Mi lehet az ellenszer a remek görög védelem ellen? A franciákat helyzetig sem engedték.

Nekünk kell rúgnunk az első gólt. Ha ezután kinyílik a védelmük, akkor átgázolhatunk rajtuk.

Az Eb-rekordot Michel Platini tartja, 1984-ben öt egymás utáni meccsen volt eredményes, összesen kilenc gólt lőtt. A rekord első felét beállíthatja, ha az elődöntőben betalál. Elvégre utolsó hat válogatott meccsén nyolc gólt jegyezhetett, ebből ötöt az Eb-n!

Nem foglalkozom Platini rekordjával. Számomra a cseh siker a fontos. Csak arra összpontosíthatok, hogy nyernünk kell (lekopogja a fején).

Barátnője, Eva is itt van Portugáliában, és a tribünről figyeli a mérkőzéseket. Van ideje egyáltalán üdvözölni őt?

A meccs előtt kiintek neki, aztán már semmi mást nem regisztrálok magam körül. Meg persze a lefújás után is őt keresem elsőnek a tekintetemmel.

Heskey elhagyja a Liverpoolt, talán Owen is, a pótlásukra itt van ön, aki vezeti az Eb góllövőlistáját, ráadásul Rafa Benitez személyében új edző érkezik: elképzelhető, hogy új, az eddiginél fényesebb korszak kezdődik Liverpoolban az ön számára?

Egyelőre korai erről beszélni, most csak az Európa-bajnokság számít. Ha vége lesz, két hétig kirándulok majd, csak aztán ülhetünk asztalhoz, hogy tárgyaljunk a folytatás feltételeiről.

Korábban arról lehetett hallani, a Liverpool Tomáš Rosický iránt érdeklődik. Rákérdez majd erre?

Pontosan olyan típusú játékos hiányzik a csapatból, mint Rosický. Váratlan kiugratásai vannak, kiszolgálja, helyzetbe hozza a csatárokat, akiknek már csak az a dolguk, hogy gólt lőjenek. Ha rajtam múlna, azonnal leigazolnám.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?