„Ki-ki” mérkőzések

Budapest. A várakozásnak megfelelően a csütörtöki harmadik mérkőzéseken dől el mindkét magyar érdekelt sorsa a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében, azaz a Pécsi VSK-nak és a GYSEV-nek is idegenbeli bravúrra lesz szüksége a Final Four-részvételhez.

A Gambrinus erőssége, Kamila Vodičková (jobbra) és a Sopronban légióskodó Okszana Zakaluzsnaja párharca látható az első (brünni) meccsen ČTK-felvételBudapest. A várakozásnak megfelelően a csütörtöki harmadik mérkőzéseken dől el mindkét magyar érdekelt sorsa a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében, azaz a Pécsi VSK-nak és a GYSEV-nek is idegenbeli bravúrra lesz szüksége a Final Four-részvételhez.

A pécsiek ismét Bourges-ba látogatnak, ahol a múlt keddi, első felvonást magabiztosan, 64:52-re nyerte az ellenfél. A franciák első-sorban a 26 pontot szóró, éppen a PVSK-ból odaszerződött jugoszláv Szlobodanka Tuvicsnak köszönhették sikerüket, aki azonban a csütörtöki „visszavágón” már csak ennek feléig jutott. A Lauber Dezső sportcsarnokban lejátszott találkozón a hazaiak meglepően simán, 81:63-ra győzték le a sorozat 2001-es bajnokát.

A Rátgéber-együttes hétfőn „ráhangolódásul” 68:60-ra nyert a BSE otthonában, majd budapesti éjszakázás után másnap indult tovább Franciaországba.

A hétfői, előrehozott bajnokit Diósgyőrben elveszítő GYSEV 20 pontos vereséggel kezdett Brünnben (83:63), majd a 2. összecsapáson hallatlan izgalmak közepette, minimális különbséggel győzött (79:78) a Gambrinus ellen. A papírforma tehát cseh továbbjutást ígér a 17 órakor kezdődő találkozón, s nem a soproniakat segíti az a barátságtalan gesztus, hogy a csütörtöki házigazdák egyetlen vendégszurkolónak sem biztosítanak jegyet. Bodrogváry Iván, az MKOSZ főtitkára levélben kifogásolta ezt a nemzetközi szövetségnél. Kosztya Iliev, a FIBA sportigazgatója: „A brünnieknek kötelező beengedniük a GYSEV-híveket, így várhatóan elrendeződik ez a kínos ügy.”

A címvédő francia Valenciennes már biztosította helyét a négyes döntőben, a negyedik, még szintén eldöntetlen párharcban a lengyel Gdynia és az orosz Jekatyerinburg csatázik.

A Final Fourra április 11. és 13. között kerül sor az egyik résztvevő otthonában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?