Kézi-Eb: szigorú buborék

Kovacsics Mónika

Szigorú koronavírus-protokoll mellett rendezik meg Dániában a női kézilabda-Európa-bajnokságot. A magyar válogatott szűkített, 20 fős kerettel vág neki a kontinenstornának.
 

Joy Mogensen dán kulturális miniszter a közösségi oldalán jelentette be, hogy az egészségügyi hatóságok jóváhagyták a kontinensviadal megrendezését azzal a feltétellel, hogy a szervezők és a résztvevők betartják a torna koronavírus-protokollját.


Karantén és tesztelés
A küldöttségek minden tagjának Dániába érkezés előtt 72 órával negatív koronavírustesztet kell bemutatnia. Az országba való belépés után a repülőtéren azonnal tesztelik, majd közvetlenül a szállodába viszik őket, amelyet csak akkor hagyhatnak el, ha megkapják a negatív teszteredményt. A kézilabdázókat és a stábtagokat a torna során eleinte naponta, majd 72 óránként tesztelik. Ha valaki megfertőződik, karanténban kell maradnia a szállodában, csapata többi tagját szintén elszigetelik, és újra tesztelik. Egy válogatott csak akkor nem folytathatja a szereplését, ha a sok pozitív eset miatt nem tud elegendő emberrel kiállni a mérkőzésére.
A csapatok csak az edzések és a meccsek miatt hagyhatják el a szállodájukat. A meccsek után a válogatottak nem az öltözőbe mennek, hanem azonnal felszállnak a buszra, és visszatérnek a hotelbe. Amennyiben valaki megsérti a „buborék” szigorú szabályait, figyelmeztetés nélkül kizárhatják a tornáról és hazaküldhetik.
A mérkőzéseket zárt kapuk mögött rendezik meg.


Szűk keret
A magyar válogatott két szövetségi kapitánya, Danyi Gábor és Elek Gábor 35-ről 20 fősre szűkítette a válogatottkeretet, amelyből kimaradt többek között a ferencvárosi Szucsánszki Zita, a debreceni Vámos Petra és Kovács Anna, a váci Szabó Laura, a győri Fodor Csenge és Puhalák Szidónia, illetve a siófoki Hársfalvi Júlia. A Ferencváros szombati, ljubljanai BL-mérkőzését követően a szlovén csapat egy játékosa pozitív PCR-tesztet produkált. Így az FTC kézilabdázói közül a koronavíruson már átesett játékosok ott lehetnek a válogatottnál, a többi ferencvárosi kerettagnak és Elek Gábor vezetőedzőnek azonban újabb teszteléseken kell átesniük, és azok eredményéig a következő napokban elővigyázatosságból még nem csatlakoznak a nemzeti csapathoz. 
A decemberi tornán 16 csapat szerepel, és 47 mérkőzést játszanak. A csoportkörben a magyar válogatott 4-én Horvátországgal, 6-án Szerbiával, 8-án pedig a világbajnok Hollandiával találkozik. A csoportkörben Kolding és Herning is két-két, a középdöntőben pedig egy-egy csoportnak ad otthont, a döntő hétvégét pedig Herningben rendezik. ⋌(MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?