Kezdődik az első Grand Slam – Serena nincs formában

Melbourne |

<p>A Murray&ndash;Djoko-vics csata újabb felvonása várható a hétfő hajnalban rajtoló 105. ausztrál nyílt teniszbajnokságon.</p>

A férfiaknál a címvédő Novak Djokovics a legfőbb favorit, a szerbek hatszoros Australian Open- és 12-szeres GS-bajnokának ez a kedvenc versenye, és idén már nyert tornát Dohában. Ott a döntőben a világelső Andy Murray volt az ellenfele, aki első melbourne-i serlegére hajt. A Rióban olimpiai aranyérmes skót játékos 28 győztes tétmeccs után kapott ki Katarban, előzőleg szeptember 7-én hagyta el vesztesen a pályát a US Open negyeddöntője után. A Melbourne Parkban már ötször vívott finálét, és idén tűnik a legesélyesebbnek a Norman Brookes Kupa megkaparintására. Kettejük 2006 óta íródó különpárharcában Djokovics vezet 25:11-re.

A legjobb formában lévő két játékosra veszélyes lehet a 2014-es bajnok, tavaly US Open-győztes Stan Wawrinka is, a szintén svájci Roger Federer viszont ezúttal kevésbé: a 35 éves, 17-szeres Grand Slam-győztes sztár 2016 második felét kihagyta sérülés miatt, és csak a perthi Hopman-kupán tért vissza.

Ami a női elitmezőnyt illeti, egyelőre nem sok jel utal arra, hogy tovább gyarapodna a 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes Serena Williams gyűjteménye. A 35 éves amerikai sztár – aki tavalyi három GS-döntőjéből csak egyet tudott megnyerni – a múlt héten már a nyolcaddöntőben kiesett Aucklandben, miután előzőleg a US Open óta pihentette sérült vállát. A világelső és címvédő Angelique Kerber sincs bombaformában, a német játékos legutóbb Sydney-ben csak a nyolcaddöntőig, előtte Brisbane-ben a negyeddöntőig jutott, a WTA-vb októberi döntőjében pedig alulmaradt a szlovák Dominika Cibulkovával szemben. Utóbbi hatodik kiemeltként vág neki a tornának, melyen három éve a fináléig jutott, jelenleg azonban ő sem teljesít kiugróan jól. Babos Tímea élete második Grand Slam-versenyén indulhat el kiemeltként, a szervezők ezúttal a 25. helyen rangsorolták a magyar teniszezőt. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?