Sport

Kettős zsitvabesenyői tornasiker Kamocsán

Kamocsa. Igazi fociünnep zajlott a Vág partján fekvő, alig ezer lakost számláló kisközségben, egy nap alatt ugyanis két torna megrendezésére is futotta erejükből a lelkes sportvezetőknek. Délelőtt a fiataloké volt a játéktér, délután pedig a felnőttek mérték össze tudásukat.
Ábel Gábor

2021. július 27. 19:12

kamoca
A kamocsai csapat (Labancz Betty felvétele)

„Rögtön az elején örömünkbe némi üröm is vegyült, ugyanis az ekecsiek az utolsó pillanatban lemondták a szereplést, így helyükre a zsitvabesenyőiek léptek. A tíz csapatot két csoportba sorsoltuk, ahol mindenki mindenkivel összecsapott, majd a csoportokban ugyanazon a helyen végzett alakulatok mérkőztek meg egymással. A fiatalokat elkísérő szülőkre is pozitív hatást gyakoroltak a focistapalánták” – ecsetelte Labancz Gyula kamocsai klubelnök.

Az érsekújvári FKM, a kisudvarnokiak, az örsújfaluiak és a gútaiak egyaránt két-két csapatot neveztek, míg az ógyallaiak és a zsitvabesenyőiek egy-egy kollektívával léptek pályára.

A döntőben a két legütőképesebb gárda, a zsitvabesenyőiek és a gútai fehérek találkoztak egymással. A Zsitva-partiak csoportjukban mindenkit elporoltak, és figyelemfelkeltő 17:1-es gólaránnyal büszkélkedhettek. Az első helyet elődöntő elszánt párbajból is sikerrel kerültek ki, igaz, néhány idősebb játékost is bevetve.

„Sajnálom, hogy a döntőt 3:1 arányban elbuktuk. Ennek ellenére tisztességesen helytálltunk, a csoportunkban három mérkőzésből győztesen kerültünk ki, az érsekújvári zöldekkel pedig döntetleneztünk. Ismét bebizonyosodott, hogy jó úton haladunk, van kire építenünk, és játékosaink hamarosan a felnőtt csapatok kapuját fogják döngetni” – vélekedett Németh Péter szervező, a gútai Gooal Academy edzője.

Délután a felnőttek erőpróbájával folytatódtak a küzdelmek. Itt is akadtak gondok, ugyanis az andódiak nem utaztak el a rendezvény színhelyére, így a maradék három együttes mérkőzött meg egymással. „A Haladás nevet viselő torna komoly hagyományokkal rendelkezik. Három évtizedre visszamenőleg számtalanszor megszervezték, ám a lendület fokozatosan alábbhagyott. Jómagam hat éve vettem át a község sportéletének irányítását, és sikerült felújítani a tradíciót. Az andódiakon és a szímőieken kívül folyamatosan egy vendégcsapatot is meghívunk. Az időjárás is kegyeibe fogadott”– árulta el Labancz Gyula.

A kamocsaiak és a zsitvabesenyőiek azonos pontszámmal végeztek, ám a vendéglátók egy góllal kevesebbet rúgtak ellenfelüknél. Ennek ellenére 11-espárbaj döntötte el az első hely sorsát, a zsitvabesenyőiek javára, így a házigazdáknak meg kellett elégedniük a második hellyel. „Most játszottuk első két felkészülési meccsünket, így a gépezet még itt-ott akadozott. Az ímelyi Dékány Tibor és az ohaji Eliás Nikolas személyében új játékosokat is kipróbáltunk. Célunk a bajnokság első három helyezettje között végezni” – nyilatkozta lapunknak Vadkerti László zsitvabesenyői klubelnök.

Eredmények

II. KAMOCSAI IFJÚSÁGI TORNA (U11-esek) – A csoport: FKM Érsekújvár (fehérek)–Zsitvabesenyő 1:6, Gooal Academy Gúta (zöldek)–Kisudvarnok (pirosak) 1:1, Zsitvabesenyő–Gúta (zöldek) 5:0, Örsújfalu (világoskékek)–Érsekújvár (fehérek) 3:2, Gúta (zöldek)–Örsújfalu (világoskékek) 0:6, Kisudvarnok (pirosak)–Zsitvabesenyő 0:4, Őrsújfalu (világoskékek)–Kisudvarnok (pirosak) 4:0, Érsekújvár (fehérek)–Gúta (zöldek) 4:1, Kisudvarnok (pirosak)–Érsekújvár (fehérek) 2:2, Zsitvabesenyő–Örsújfalu (világoskékek) 2:0.
B csoport: Érsekújvár (zöldek)–Ógyalla 3:1, Gúta (fehérek)–Kisudvarnok (fehérek) 1:0, Ógyalla– Gúta (fehérek) 1:2, Örsújfalu (sötétkékek)–Érsekújvár (zöldek) 1:2, Gúta (fehérek)–Örsújfalu (sötétkékrk) 6:1, Kis-udvarnok (fehérek)–Ógyalla 1:1, Örsújfalu (sötétkékek)–Kisudvarnok (feehérek) 2:2, Érsekújvár (zöldek)–Gúta (fehérek) 2:2, Kisudvarnok (fehérek)–Érsekújvár (zöldek) 0:1, Ógyalla–Örsújfalu (sötétkékek) 2:1. 

Helyosztók – a 9. helyért: Gúta (zöldek)–Örsújfalu (sötétkékek) 2:2, büntetőkkel 3:2. A 7. helyért: Kisudvarnok (pirosak)–Kisudvarnok (fehérek) 1:2. Az 5. helyért: Ógyalla–Érsekújvár (fehérek) 3:1. A 3. helyért: Örsújfalu (világoskékek)–Érsekújvár (zöldek) 2:0. Döntő: Zsitvabesenyő–Gúta (fehérek) 3:1.
Díjazottak – legjobb kapus: Miklós Ábel (Örsújfalu, sötétkékek), legjobb játékos: Horváth Péter (Gúta-fehérek).

HALADÁS KUPA (felnőttek) – Kamocsa–Szímő 2:1, g.: Szabó Albert (2), ill. Pristač; Zsitvabesenyő–Szímő 3:1, g.: Vadkerti Roland (2), Benkó, ill. Pristač; Kamocsa–Zsitvabesenyő 2:2, g.: Tóth Drahomír, Szabó Albert, ill. Vadkerti R., Benkó (11-esekkel 4:2). 
Díjazottak – legjobb kapus: Lajos Norbert (Kamocsa), legjobb játékos: Vadkerti Roland (Zsitvabesenyő), legjobb góllövő: Szabó Albert (Kamocsa).

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Új Szó-konferencia

Dél-szlovákiai infrastruktúra: a helyi polgármesterek nem túl bizakodóak

sidó

VIDEÓ: Kollár a pápa bűvkörében, durvuló rendőrségi belháború

Tiszacsernyő

Vasárnapig várják az adományokat a tiszacsernyői gőzmozdony megtisztítására

Dušan Kováčik

Hétfőn hirdet ítéletet Dušan Kováčik ügyében

jézus

Galéria: Történelmi személyek, akik lehet, nem is léteztek!

v

VIDEÓ: Popély Árpád és Albert Sándor az idei Jedlik-díjasok

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.