Kettős zsitvabesenyői tornasiker Kamocsán

kamoca

Kamocsa. Igazi fociünnep zajlott a Vág partján fekvő, alig ezer lakost számláló kisközségben, egy nap alatt ugyanis két torna megrendezésére is futotta erejükből a lelkes sportvezetőknek. Délelőtt a fiataloké volt a játéktér, délután pedig a felnőttek mérték össze tudásukat.

„Rögtön az elején örömünkbe némi üröm is vegyült, ugyanis az ekecsiek az utolsó pillanatban lemondták a szereplést, így helyükre a zsitvabesenyőiek léptek. A tíz csapatot két csoportba sorsoltuk, ahol mindenki mindenkivel összecsapott, majd a csoportokban ugyanazon a helyen végzett alakulatok mérkőztek meg egymással. A fiatalokat elkísérő szülőkre is pozitív hatást gyakoroltak a focistapalánták” – ecsetelte Labancz Gyula kamocsai klubelnök.

Az érsekújvári FKM, a kisudvarnokiak, az örsújfaluiak és a gútaiak egyaránt két-két csapatot neveztek, míg az ógyallaiak és a zsitvabesenyőiek egy-egy kollektívával léptek pályára.

A döntőben a két legütőképesebb gárda, a zsitvabesenyőiek és a gútai fehérek találkoztak egymással. A Zsitva-partiak csoportjukban mindenkit elporoltak, és figyelemfelkeltő 17:1-es gólaránnyal büszkélkedhettek. Az első helyet elődöntő elszánt párbajból is sikerrel kerültek ki, igaz, néhány idősebb játékost is bevetve.

„Sajnálom, hogy a döntőt 3:1 arányban elbuktuk. Ennek ellenére tisztességesen helytálltunk, a csoportunkban három mérkőzésből győztesen kerültünk ki, az érsekújvári zöldekkel pedig döntetleneztünk. Ismét bebizonyosodott, hogy jó úton haladunk, van kire építenünk, és játékosaink hamarosan a felnőtt csapatok kapuját fogják döngetni” – vélekedett Németh Péter szervező, a gútai Gooal Academy edzője.

Délután a felnőttek erőpróbájával folytatódtak a küzdelmek. Itt is akadtak gondok, ugyanis az andódiak nem utaztak el a rendezvény színhelyére, így a maradék három együttes mérkőzött meg egymással. „A Haladás nevet viselő torna komoly hagyományokkal rendelkezik. Három évtizedre visszamenőleg számtalanszor megszervezték, ám a lendület fokozatosan alábbhagyott. Jómagam hat éve vettem át a község sportéletének irányítását, és sikerült felújítani a tradíciót. Az andódiakon és a szímőieken kívül folyamatosan egy vendégcsapatot is meghívunk. Az időjárás is kegyeibe fogadott”– árulta el Labancz Gyula.

A kamocsaiak és a zsitvabesenyőiek azonos pontszámmal végeztek, ám a vendéglátók egy góllal kevesebbet rúgtak ellenfelüknél. Ennek ellenére 11-espárbaj döntötte el az első hely sorsát, a zsitvabesenyőiek javára, így a házigazdáknak meg kellett elégedniük a második hellyel. „Most játszottuk első két felkészülési meccsünket, így a gépezet még itt-ott akadozott. Az ímelyi Dékány Tibor és az ohaji Eliás Nikolas személyében új játékosokat is kipróbáltunk. Célunk a bajnokság első három helyezettje között végezni” – nyilatkozta lapunknak Vadkerti László zsitvabesenyői klubelnök.

Érdekes

Eredmények

II. KAMOCSAI IFJÚSÁGI TORNA (U11-esek) – A csoport: FKM Érsekújvár (fehérek)–Zsitvabesenyő 1:6, Gooal Academy Gúta (zöldek)–Kisudvarnok (pirosak) 1:1, Zsitvabesenyő–Gúta (zöldek) 5:0, Örsújfalu (világoskékek)–Érsekújvár (fehérek) 3:2, Gúta (zöldek)–Örsújfalu (világoskékek) 0:6, Kisudvarnok (pirosak)–Zsitvabesenyő 0:4, Őrsújfalu (világoskékek)–Kisudvarnok (pirosak) 4:0, Érsekújvár (fehérek)–Gúta (zöldek) 4:1, Kisudvarnok (pirosak)–Érsekújvár (fehérek) 2:2, Zsitvabesenyő–Örsújfalu (világoskékek) 2:0.
B csoport: Érsekújvár (zöldek)–Ógyalla 3:1, Gúta (fehérek)–Kisudvarnok (fehérek) 1:0, Ógyalla– Gúta (fehérek) 1:2, Örsújfalu (sötétkékek)–Érsekújvár (zöldek) 1:2, Gúta (fehérek)–Örsújfalu (sötétkékrk) 6:1, Kis-udvarnok (fehérek)–Ógyalla 1:1, Örsújfalu (sötétkékek)–Kisudvarnok (feehérek) 2:2, Érsekújvár (zöldek)–Gúta (fehérek) 2:2, Kisudvarnok (fehérek)–Érsekújvár (zöldek) 0:1, Ógyalla–Örsújfalu (sötétkékek) 2:1. 

Helyosztók – a 9. helyért: Gúta (zöldek)–Örsújfalu (sötétkékek) 2:2, büntetőkkel 3:2. A 7. helyért: Kisudvarnok (pirosak)–Kisudvarnok (fehérek) 1:2. Az 5. helyért: Ógyalla–Érsekújvár (fehérek) 3:1. A 3. helyért: Örsújfalu (világoskékek)–Érsekújvár (zöldek) 2:0. Döntő: Zsitvabesenyő–Gúta (fehérek) 3:1.
Díjazottak – legjobb kapus: Miklós Ábel (Örsújfalu, sötétkékek), legjobb játékos: Horváth Péter (Gúta-fehérek).

HALADÁS KUPA (felnőttek) – Kamocsa–Szímő 2:1, g.: Szabó Albert (2), ill. Pristač; Zsitvabesenyő–Szímő 3:1, g.: Vadkerti Roland (2), Benkó, ill. Pristač; Kamocsa–Zsitvabesenyő 2:2, g.: Tóth Drahomír, Szabó Albert, ill. Vadkerti R., Benkó (11-esekkel 4:2). 
Díjazottak – legjobb kapus: Lajos Norbert (Kamocsa), legjobb játékos: Vadkerti Roland (Zsitvabesenyő), legjobb góllövő: Szabó Albert (Kamocsa).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?