Két súlyos sérült Nagymegyeren

Nagymegyer |

<p>Tavaszias időben, félezer focikedvelő előtt vívtak nagyszerű mérkőzést az újonc nagymegyeriek a bajnokjelölt komáromiakkal a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában.</p>

Az őszi idényzáró azonban nemcsak a színvonal, hanem az egyébként sportszerű párharc két súlyos sérültje miatt is sokáig emlékezetes marad.

Az már a találkozó elején nyilvánvalóvá vált, hogy a fürdővárosiak tartanak ellenfelüktől. Huszáros rohamokkal kezdtek a vendégek, a hazaiak védelmének az első negyedórában több dolga akadt, mint máskor kilencven perc alatt. Az éllovas a találkozó 14. percében szerzett vezetést. A tizenhét esztendős Mészáros harcolt ki egy szögletet. A violák játékosedzője, Zdenko Kršteňanský ívelése után kavarodás keletkezett a hazai kapu előtt, Lérant eszmélt elsőként, és öt méterről a kapu közepébe bombázott (0:1). Bár nagyon korrekt csata zajlott a pályán, mégis két sajnálatos sérülés történt az első félórában. Előbb a hazai Zlacký ütközött az egyik vendégjátékossal a 19. percben. Előzetes orvosi megállapítás szerint a csallóköziek gólfelelőse térdszalag-szakadást szenvedett. Nyolc perccel később az egyik hazai védő beleszállt a mezőny és a vendégek legeredményesebb futballistájába, a felugró Uzolába. A KFC-csatár balszerencséjére ellenfelére esett, és két helyen eltört a bal karja. Azonnal a komáromi kórházba szállították, ahol még szombat este megműtötték. A kellemetlen közjátékot követően alábbhagyott az iram, a félidei pihenőig említésre méltó esemény már nem történt a pályán.
A második félidő elején Simon szabadrúgása a kapu fölött süvített el, majd az 53. percben ismét büntetett a KFC. Ezúttal a gyors és szemfüles Mészáros játszotta prímet (0:2). Alig két perc elteltével Mészáros a kapu elé ívelt, de Kürthy elügyetlenkedte a lehetőséget. Az 56. percben Buka kapott remek átadást a komáromi térfélen, Maťo vészhelyzetben elpiszkálta előle a labdát. A 83. percben újabb kavarodás támadt a hazai kapu előtt, de a Gonzáles-Skok páros kivárt, a nagymegyeri védők pedig idejében eszméltek, felszabadítottak. Bármennyire is furcsa, a hazai csapat először a találkozó 88. percében tette próbára a vendégkapust, Bilko azonban résen volt, és Nagy Péter szabadrúgásása után a mezőnybe öklözte a labdát. A bajnokjelölt komáromiak minden alakzatban jobbak voltak ellenfelüknél. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a sportszerű körülmények között lejátszott presztízscsatán Pucher játékvezető is kiváló teljesítményt nyújtott.
VEĽKÝ MEDER-KFC KOMÁRNO0:2 (0:1). Gólok: Lérant (14.), Mészáros (53.). Sárga lap: Varga Dezső, ill. Lérant, Vígh. Játékvezető: Pucher, 500 néző.
VEĽKÝ MEDER: Döme-Varga Dezső, Nagy Péter, Rácz, Varga György-Kaprinai, Zlacký (24. Buka), Simon (57. Gerhát), Nagy Dávid-Érsek Ádám, Varga Erik (65. Érsek József). KFC KOMÁRNO: Bilko-Kürthy, Maťo, Nagy, Lérant-Kökényesi, Podlucký, Kršteňanský (82. Wilson Eugen Speck), Uzola (29. Skok)-Gonzáles, Mészáros (73. Vígh). (bör)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?