Két percre a nagy boldogságtól

Pozsony. Ha a rossz megered, akkor nem esik, hanem zuhog. Bizony. Az Inter kilencedik hazai meccsén, a Trnava elleni összecsapáson sem tudott rátalálni a győzelmi útra. Pedig ilyen jó irányba még sosem haladt. A 8.

Pozsony. Ha a rossz megered, akkor nem esik, hanem zuhog. Bizony. Az Inter kilencedik hazai meccsén, a Trnava elleni összecsapáson sem tudott rátalálni a győzelmi útra. Pedig ilyen jó irányba még sosem haladt. A 8. percben Horváth Béla kapásból lőtte a bal sarokba (de szép volt!) Halenár nem kevésbé szép és körültekintő visszajátszását.

Sokáig, nagyon sokáig tartott a sárga-feketék nem kis boldogsága. Egészen a 88. percig. Ekkor a védők többször is ügyetlenkedtek, Petráš rosszul találta el a labdát, Masaryk köszönte szépen és betalált.

Hogy mit láttunk a két gól között? A kihagyott lehetőségek fesztiválját. A legnagyobbakat éppen az Inter két legjobb játékosa, Halenár és Horváth szalasztotta el. A 40. percben gyors és látványos kényszerítőpasszok után Halenár sarokkal Horváth elé tálalta a labdát, a 19-es tiszta helyzetből, mintegy 15 méterről a kapu mellé küldte. Béla, Béla! Nagyapáink és apáink erre azt szokták volt mondani, hogy ilyen helyzetet nagykabátban és gumicsizmában is be kell rúgni. Hogy nem, Halenár is bizonyította a második félidőben. Jó pozícióból fölé bombázott, majd szemtől szemben a kapussal, mellé. A találat nélküli lövések mesterlövészeitől Tomčák sem akart lemaradni, ő az ötösről tévesztette el a kaput. Balszerencse? Nem. A kapu bevétele elsősorban technikai feladat, amit bizonyos szintig meg lehet tanulni...

Egyébként a komikus befejezéseket leszámítva az Inter nem játszott rosszul. Aktív, offenzív játékkal uralta az első félidőt, s a szünet után, amikor az ellenfél fokozta a küzdőképességet és fölénybe került, gyors kontrákkal ment előre. Csak a lövések, csak azok ne lettek volna...

A Trnava meglehetősen össze-vissza csapat benyomását keltette. Enerváltan játszott, labdarúgói amolyan takaréklelkesedéssel múlatták az időt, szürke foltok voltak a zöld gyepen, kevés futballra emlékeztetőt produkáltak. Összjátékuk egyenlő volt a nullával, mintha terhükre lett volna a labda, nem nagyon akartak vele játszani. Szinte egyszer sem érett a találatuk, de a gól „éretlenül” is gól. Hiába no, a futball olykor kitermeli a legdurvább nagyságrendi igazságtalanságot is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?