Két napon át tartó meccsdömping a jubileumi Ipoly-kupán

ipoly-kupa

Nagyszabású mérkőzéssorozat keretében zajlik csütörtökön és pénteken Ipolyságon két sportágban a középiskolások hagyományos tornája, az 50. Ipoly-kupa, amely egyben 13. Ferdinand Daučík-emlékkupa. Kispályás fociban és röplabdában szólítja pályára a meghívott tíz iskola diákjait. 

„Nagyon örülök, hogy tovább él a hagyomány, és a 2020-as és 2021-es elmaradás után 1973 óta immár ötvenedszer látjuk vendégül a mezőnyt. Ilyen múltra visszatekintő torna nincs több a térségben, de vélhetően még Nyitra megyében sem – közölte érdeklődésünkre Gajdács Mónika, a ipolysági Szondy György Gimnázium igazgatója, akinek intézménye a labdarúgás, a helyi szlovák gimnázium pedig a röplabda házigazdája. – A régi időkre emlékeztetve ismét kétnapos lesz a kupa. Az első napon 13 órától a fiúk röplabdáznak, három órával később iskolánk egykori diákjai futballoznak egymás ellen, az évekkel ezelőtti tornákat felidézve, nagy pályán, ami egyben ízelítő lesz a fiataloknak abból, ami korábban létezett. Másnap kilenctől a lányok röpiznek, a fiúk meg futballoznak, s közben 10 órakor megkoszorúzzuk Ferdinand Daučík emléktábláját. Neves vendégeink is lesznek: a Szokolyi Alajos Olimpiai Klub meghívására eljön Marek Hamšík korábbi szlovák válogatott labdarúgó, és várjuk a Magyar Olimpiai Bizottság küldöttségét is. Ami az erőviszonyokat illeti: fociban újra a tavaly hiányzó Valaš-ské Meziříči gimnáziuma és a címvédő balassagyarmatiak között dőlhet el az elsőség kérdése. Iskolánk együttese erősödött, a tavalyi ötödik helyünknél jobbra számítunk, és a fair play díj megvédése is sikerülhet. Örülök, hogy röplabdában ismét külön tornán játszanak a fiúk és lányok, nem vegyes csapatokban. Címvédőként lépünk pályára, de a Valašské Meziříči visszatérése várható verhetetlenségét is magával hozta, mi a dobogóra kerülhetünk. A lányoknál fiatal, bátor és ambiciózus játékosokból állt össze a csapatunk, csupán elsősökből és másodikosokból, meglepetés lenne előkelő helyezésük.”

Érdekes

A meghívott iskolák

František Palacký Gimnázium, Valašské Meziříči; Balassi Bálint Gimnázium, Balassagyarmat; Műszaki és Szolgáltatóipari Szakközépiskola, Ipolyság; Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola, Ipolyság; Lipthay Béla Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, Szécsény; Szondy György Gimnázium, Ipolyság; Gymnázium Šahy; Comenius Gimnázium, Zselíz; Krupiná és Šurany.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?