Két magyar győzelem

Moszkva. Remekül kezdte a vízilabda Világligát a magyar válogatott, amely Moszkvában mindkét találkozóját biztosan nyerte.
Szombaton: Oroszország–Magyarország 6:12 (1:2, 3:3, 1:4, 1:3), legeredményesebbek: Garbuzov 2, ill. Kásás 4, Benedek 3, Molnár 2.

Moszkva. Remekül kezdte a vízilabda Világligát a magyar válogatott, amely Moszkvában mindkét találkozóját biztosan nyerte.

Szombaton: Oroszország–Magyarország 6:12 (1:2, 3:3, 1:4, 1:3), legeredményesebbek: Garbuzov 2, ill. Kásás 4, Benedek 3, Molnár 2. A vendéglátók szerezték meg a vezetést, de ekkor volt utoljára náluk az előny. Rövid időn belül 3:1-re fordítottak a magyarok, majd a harmadik játékrész elején 5:5-re alakult az állás. Ettől kezdve viszont kizárólag Kemény Dénes csapatának az akarata érvényesült: a szenzációs formában játszó Benedek és Kásás vezérletével az olimpiai bajnokok sorozatban hat gólt lőttek.

Vasárnap: Oroszország–Magyarország 7:11 (1:2, 3:4, 1:4, 2:1), legeredményesebbek: Csomakidze 3, ill. Benedek 5, Fodor, Kiss G. 2-2. Az elején a hazaiak jól tartották magukat, olyannyira, hogy a második játékrész közepén ők vezettek 4:3-ra. A folytatásban már ismét minden olajozottan működött, és a harmadik hét perc végén már 10:5-re vezettek a vendégek. Az oroszok a remek magyar teljesítmény hatása alatt időnként kifejezetten zavarban voltak.

Kemény Dénes, a magyar válogatott edzője így nyilatkozott a találkozók után: „Az első összecsapáson viszonylag könnyedén, a másodikon már nehezebben nyertünk, s ez nemcsak az eredményre, hanem a mérkőzés képére is igaz. Összességében természetesen nagyon örülök a két győzelemnek, de nem csupán ez, hanem a mutatott játék is jobb volt, mint amit vártam.”

A magyarok legközelebb – szombaton és vasárnap – Dubrovnikban szállnak vízbe a horvátok ellen.

A B-csoport másik mérkőzésén: Egyesült Államok–Horvátország 15:13. A második találkozóra közép-európai idő szerint ma hajnalban került sor.

Az A-csoport 1. fordulójában: Brazília–Olaszország 5:8, Spanyolország–Görögország 9:8.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?