Két magyar elsőség

Somorja. Tizedszer rendezték meg a hét végén a csallóközi városban a Samaria Kupa kadett tőrviadalt, amely a környező országok korosztályos versenyei között a fiúk kategóriájában a legrangosabbra tornázta fel magát. Idén 12 ország 94 indulója lépett pástra.

Az apró Kreisz Fanny (balról) csak a döntőben talált legyőzőre. A magyar vívás nagy ígérete addig sorra verte jóval korosabb ellenfeleitSomogyi Tibor felvétele Somorja. Tizedszer rendezték meg a hét végén a csallóközi városban a Samaria Kupa kadett tőrviadalt, amely a környező országok korosztályos versenyei között a fiúk kategóriájában a legrangosabbra tornázta fel magát. Idén 12 ország 94 indulója lépett pástra. Először jöttek el a vívónagyhatalomnak számító olaszok fiataljai, valamint a litvánok és a bolgárok. Győzött Szabados Gábor, a Csata Csepel tőrözője, honfitársa, Kreisz Tamás lett a második, az olasz Giannesini és az ukrán Ivancsenko osztozott a harmadik helyen. A legjobb szlovákiai, Botló Bálint a kilencedik, somorjai klubtársa, Horony Tamás a 16. helyen fejezte be a versenyt. „Tizenhatba kerülésük kötelező volt, a döntős szereplés csak hab lett volna a tornán, mert roppant erős mezőny gyűlt össze. Új vendégeink, az olaszok is elégedetten távoztak, jövőre nagyobb csapatot hoznak. Szívfájdalmunk a lengyelek távolmaradása. ĺgéretet kaptunk tőlük, hogy legközelebb egy autóbusznyi vívóval érkeznek” – summázta a történteket Nagy József somorjai edző.

Fehér Béla edző a lányok versenyét részletezte: „Kilenc ország 71 tőrözője indult. Tehát kevesebben, min tavaly, de a színvonal nem csökkent. A vívónagyhatalmak közül a magyarok és a románok versenyzőik színe-javát elhozták. Végül a magyar Lemberg Mercédesz győzött a mindössze 12 éves Kreisz Fanny előtt. Nem akármilyen teljesítmény másodikként végezni a tizenhét esztendős kadétok között. A bronzérmen az olasz Bortolato és a román Legrade osztoztak. A legjobb szlovákiai Podolská (Slávia UK) a 28. helyen zárt. A somorjaiak a 64-ben véreztek el, pedig a legjobb 32 közé vártuk őket.”

Idén újítás nélkül, de a megszokott magas szervezési szinten teremtettek ismét világversenyhez illő légkört a Samaria Kupán a helyi vívó-klub edzői, vezetői, akik és támogatóik bőkezűsége nélkül aligha ért volna meg tíz évfolyamot ez a rangos nemzetközi tőrviadal. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?