Képzett játékosok, de...

Jokohama. Rudi Völler, a német futballválogatott szövetségi kapitányaa Brazília–Törökország (1:0) elődöntő megtekintése után úgy nyilatkozott, a négyszeres világbajnok dél-amerikai együttest a vasárnapi vb-finálé megnyerésére sokkal esélyesebbnek tartja, mint a sajátját.

Rudi Völler és Oliver Kahn így örült a döntőbe jutásnakReuters-felvételA németek a házigazda Korea, a brazilok Törökország egyaránt 1:0-s legyűrésével jutottak a vasárnap 13.00 órakor sorra kerülő jokohamai fináléba. Ha Németország nyerne, befogná riválisát a világbajnoki győzelmek örökranglistájának élén. Ám a szakvezető Rudi Völler szerint az újabb vb-sikerre a dél-amerikai sztárgárdának sokkal nagyobb az esélye.

„Nem is kérdés, hogy Brazília a nagy favorit. Egyénileg mindig is sokkal jobban képzett futballistái voltak. De nem mindig a legjobb csapat nyeri a világbajnokságot. Ha ez így lenne, az eddigi 16 világbajnokságból Brazília legalább tizennégyszer nyert volna, vagy talán még annál is többször“ – vélekedett Völler, aki az 1990-es olaszországi tornán játékosként már feje fölé emelhette a vb-trófeát, s ha szövetségi kapitányként is világbajnokságot nyerne, megismételné a legtekintélyesebb német futballguru, Franz Beckenbauer hazájában eddig egyedülálló tettét. Beckenbaueren kívül egyébként csak a brazil Mario Zagallo dicsekedhet hasonló bravúrral a világon.

A legeredményesebb német csatár, az ötgólos Miroslav Klose szerint a német csapat tökéletes formában van. „Természetesen a Brazília elleni vb-döntő olyan, mint egy álom. De ha olyan hibátlanul játszunk, mint a Korea elleni elődöntőn, akkor a világ bármely csapata, így Brazília ellen is lehet esélyünk. A brazilok Törökország ellen újra megmutatták, hogy nagyszerű futballt játszanak. De azt is láthattuk, hogy zavarba hozhatók, nem verhetetlenek, s ez önbizalmat adhat nekünk a döntőre“ – mondta a Kaiserslautern lengyel származású csatára.

A vb-döntő egyetlen eltiltott játékosa egyébként az a Michael Ballack, aki a fináléba lőtte a németeket, mert a brazilok eltiltott csodacsatára, az angolok ellen kiállított Ronaldinho már játszhat a jokohamai csúcsmeccsen.

Oliver Kahn magabiztosan nyilatkozott Koreából Japánba tartó német válogatott utolsó, szöuli sajtótájékoztatóján. ,,Egy belső hang azt súgja nekem, mi leszünk a világbajnokok” – magyarázta a német nemzeti tizenegy csapatkapitánya. ,,Egyénileg talán a brazil csapatban találhatók a legképzettebb, váratlan megoldásokra képes labdarúgók, ám nem mindig az ilyenek alkotják a győztes együtteseket.”

Hiába no, ügyesek ezek a németek: úgy dicsérik folyvást a brazilokat, hogy közben önnön önbizalmukat növelik. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?