Kenesei Kínába igazolt

A ZTE három hónapra, november 30-ig kölcsönadta Kenesei Krisztián az egyik legnépszerűbb kínai klubnak, a Beijing Hyundainak. Állítólag a csatárért 150 ezer dollárt ajánlottak az ázsiaiak.

A ZTE három hónapra, november 30-ig kölcsönadta Kenesei Krisztián az egyik legnépszerűbb kínai klubnak, a Beijing Hyundainak. Állítólag a csatárért 150 ezer dollárt ajánlottak az ázsiaiak.

Mennyire elégedett a kínai szerződéssel?

Az biztos, hogy nem Kína szerepelt álmaim között, hanem Spanyolország és Olaszország, ám mégsem vagyok elkeseredett, sőt, örömmel utazom új csapatomhoz. A kínai pontvadászat, ahogy hallom, erősebb a magyarnál, a kluboknál pedig rengeteg jugoszláv, bolgár labdarúgó szerepel, legutóbb például egy szlovén válogatott is odaszerződött. Azt szeretnék, ha a japán bajnoksághoz hasonlóan egyre több sztár igazolna Kínába.

Mit tud leendő csapatáról?

Azt, hogy a legnépszerűbb klub Kínában. Amire pedig kifejezetten büszke vagyok, hogy a csapat világhírű edzője, Ljubko Petrovics, aki annak idején BEK-et nyert a Crvena Zvezdával, külön kérésére szerződtettek.

A ZTE vezetői nem gördítettek akadályt a távozása elé?

Egyáltalán nem, elvégre a ZTE is szép összeget kapott értem, a kölcsönadási pénzekhez képest nagyon is szépet. Egyébként nem mindenáron akartam távozni, jóllehet, ki szerettem volna próbálni magam külföldön. Nem érzem visszalépésnek a kínai fellépésemet, s abban maradtam a menedzsereimmel, amennyiben tetszik az új klubom, újabb szerződést írhatunk alá.

Nem fél attól, hogy a távolság miatt kimaradhat a válogatottból?

Ez nekem is megfordult a fejemben. Azonban mindössze november 30-ig szól a kölcsönadási megállapodás, s addig azért sok információt kaphat Gellei Imre is a formámról.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?