Kemény szabadrúgásgólja

Kemény Tamás jól helyezett szabadrúgása három pontot ért a rimaszombati labdarúgó-csapatnak, amely 1:0-ra verte a Dolný Kubín együttesét.

Kemény Tamás jól helyezett szabadrúgása három pontot ért a rimaszombati labdarúgó-csapatnak, amely 1:0-ra verte a Dolný Kubín együttesét. A gömörieknek ez volt a máso-dik győzelmük a szezonban.

Az első helyzetre sokáig kellett várni, de addig legalább a drukkerek meg tudták beszélni az előző esti magyar–román meccs eseményeit. A rimaszombatiak az előző idényben nem győzték le az alsókubiniakat, és javítani akartak mérlegükön.

A közönség természetesen most is megtalálta alsókubini kedvencét, Ľuboslav Laurát. A vicces vezetéknévvel megáldott futballistát Rimaszombatban nagyon szeretik cikizni a lelátóról, amit ezúttal az is tetézett, hogy bár a vendégeknél csak néhány játékosnak volt a neve is feltüntetve a mezén, Laura is köztük volt, hogy véletlenül se maradjon észrevétlen. Laura ideges is lett, egyszer egy párharc után dühösen elkezdte igazgatni a fáslit a lábán, majd mérgesen az egészet letekerte, és a lelátó felé dobta.

A pályán a harcosság dominált, a tizenhatosok között folyt a játék. A 27. percben az ezúttal halovány Duarte a saját büntetőterülete előtt veszítette el a labdát, de az alsókubiniak nem tudták kihasználni a hibáját. Félóra játék után a vendégek gyors kontrát indítottak, amit Vargic szabálytalansággal állított meg – bár az eset még az alsókubini térfélen történt, utána a vendégek hárman vezethették volna a labdát a kapusra, így mindenki meg volt győződve róla, hogy Vargicot a bíró ki fogja állítani, de végül csak sárgát kapott. Ezután Beníknek kellett védenie, mert a vendégek legjobbja, Sani eresztett meg egy csípős lövést.

A mérkőzés kulcsmomentuma a 40. percben jött el, amikor 25 méterről szabadrúgáshoz jutottak a rimaszombatiak. A labda mögé Kemény Tamás állt, és bevarrta a hosszú sarokba – 1:0. A vendégek kapusa, Tomáš Lešňovský megcsúszott vetődés közben, így esélye sem volt védeni a pontos lövést. „Ez a kapus a cukorgyártól kapott gólt” – jegyezte meg a távolságra utalva az egyik drukker.

„Pechünk volt, mert a rimaszombatiaknak gyakorlatilag ez volt az egyetlen kapura lövésük” – jegyezte meg Pavol Bača, az alsókubiniak másodedzője (az együttes irányítását a közelmúltban a San Marinó-i Marco Ragini vette át, de hivatalosan még nem tüntethetik fel vezetőedzőként). „Ezen a meccsen a döntetlen igazságosabb lett volna” – tette hozzá Bača, akinek csapata a második félidőben tényleg aktívan futballozott. Az 58. és a 63. percben Sani egyenlíthetett volna – először távolról, lábbal, másodszor szöglet után, fejjel –, de Beník mind a két alkalommal elképesztő bravúrt mutatott be.

„Ki kell emelnem a kapusunkat, mert neki is köszönhetjük a győzelmet” – mondta Miroslav Kéry, a rimaszombatiak másodedzője a lefújás utáni értékelésében. Beník a Rakytovce csapatából érkezett Rimaszombatba, tavaly Losoncon volt kölcsönjátékon. Eddig három bajnokin védett, s ebből kettőn nem kapott gólt. Mivel a rimaszombatiak támadásban nem remekelnek (eddigi hat meccsükön csak három gólt lőttek), a jó kapusteljesítmény elengedhetetlen a pontszerzéshez.

Nagyon jó benyomást keltett a szélső Lupták is, aki többször is szép cselsorozatokkal vetette észre magát. A 79. percben lövésre is vállalkozott, de a labda kifelé csavarodott. Közvetlenül a lefújás előtt Vargic lövését védte a vendégek kapusa.

A rimaszombatiak ezúttal a kevés helyzetből is kihozták a maximumot, és elkönyvelhették második győzelmüket a szezonban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?