Kedden az Arsenal Barcelonában, az Internazionale Moszkvában

Barcelona/Moszkva |

<p>Kedden két visszavágóval - az Arsenal barcelonai és az Internazionale moszkvai vendégjátékával - folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntője. A címvédő katalánok, valamint a vendég londoniak is sérülésektől és eltiltásoktól megtizedelve készülnek összecsapásukra.</p>

Így a szakértők szerint mindkét oldalon esélyt, sőt főszerepet kaphat egy-egy fiatal sztárígéret, Bojan Krkic és Theo Walcott.
A múlt szerdai, angliai 2-2 után Arsene Wenger elvesztette csapatkapitányát, a spanyol Cesc Fabregast, aki szárkapocscsont-törést szenvedett, továbbá a francia William Gallast és az orosz Andrej Arsavint is, akik szintén megsérültek. A jelek arra utalnak, hogy az első meccsen csak a második félidőben becserélt, 21 esztendős Walcott - aki a hazaiak első gólját szerezte - ezúttal már az első perctől a pályán lesz. Az Ágyúsoknak ugyanis győzniük kell, vagy sok - négynél több - gólt hozó döntetlent kell elérniük a továbbjutáshoz.
A másik oldalon Pep Guardiola nem számíthat a védelem két oszlopára, az egyformán eltiltását töltő Carles Puyolra és
Gerard Pique-re, valamint az első meccs mindkét Barca-gólját szerző svéd Zlatan Ibrahimovicra, aki kisebb izomhúzódással bajlódik. Az Athletic Bilbao elleni, 4-1-re megnyert szombati bajnokin a 19 éves Krkic helyettesítette a skandináv támadót, mégpedig nem is akárhogyan: kétszer is bevette az ellenfél kapuját.
"Mindig eredményes, amikor csatárposzton szerepeltetem, és mindig felnő a feladathoz" - mondta róla Guardiola, hozzátéve ugyanakkor, hogy a játékos még fiatal, és sokat kell tanulnia.
A Barcelonára szombaton hazai szuperrangadó vár a Real Madrid otthonában, de a szakvezető világossá tette, mi élvez számukra prioritást.
"A keddi az év legfontosabb mérkőzése. Fontosabb, mint a Bernabeu stadionbeli" - fogalmazott.
A másik keddi összecsapást Moszkvában, műfüvön rendezik, s a vendég Inter mindig magabiztos vezetőedzője, José Mourinho ezúttal is azt mondja: csapatának gyerekjáték lesz alkalmazkodni a szokatlan körülményekhez, és simán elbúcsúztatja a házigazda CSZKA-t.
Az olaszok sovány, egygólos előnnyel utaznak az orosz fővárosba annak nyomán, hogy Igor Akinfejev, az oroszok kapusa bravúros teljesítményt nyújtott a múlt heti első találkozón. Biztató lehet a vendégek számára az is, hogy minden játékos bevethető.
Bár a hazaiaknál eltiltás miatt több alapember is hiányozni fog, bizonyára motiválja őket, hogy a moszkvai lehet az első orosz gárda, amely bejut a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában. Ráadásul a helyi futballisták mélyen hiszik, hogy a műfű "12. emberként" őket fogja segíteni.

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?