Katonának tisztelegtek

Pozsony. Katona Ervin révén újvidéki magyar lett szombaton Pozsony legerősebb embere. A fővárosi Avion bevásárlóközpontban zajlott hat számból álló viadalon négy ország nyolc (ebből hét magyar ajkú) daliája küzdött a közönség kegyeiért és nehéz súlyokkal.

Pozsony. Katona Ervin révén újvidéki magyar lett szombaton Pozsony legerősebb embere. A fővárosi Avion bevásárlóközpontban zajlott hat számból álló viadalon négy ország nyolc (ebből hét magyar ajkú) daliája küzdött a közönség kegyeiért és nehéz súlyokkal. A hat versenyszámból álló Presburg Srongest Man Show 2003 roppant kiélezett kicsúcsodásában még hárman csatároztak az elsőségért, az utolsó forduló előtt mindössze egyetlen pontnyi különbség volt köztük. Végül az eredményhirdetéskor a szerb-montenegrói Katona előtt tiszteleghettek a vetélytársak, mert a koffercipelésből, abroncsborításból és kőgolyó vállra emeléséből álló hárompróbában, azaz a viadal utolsó számában háromnál több másodperccel előzte meg az alsószeli Őszi Ferencet, és megfosztotta újabb győzelmétől az addig vezető, de egy golyó felrakásával adós maradt magyarországi Darázs Ádámot. Kamionhúzásban Őszi, vikingnyomásban a lengyel Grzegorz Peksa, lengősúly-cipelésben az alsószeli Tončkó Iván, bajorhúzásban új szlovák csúccsal (102 cm) ismét Őszi, kőgolyó-rakásban és az összetett versenyben Katona volt a legjobb. Pozsony idei legerősebb embere mindössze 25 éves, Szerbia-Montenegróban még nem talált legyőzőre, s a Balkánnak is ő a legutóbbi bajnoka. Csupán tizennégy hónapja szerepel az erőfitogtatás e Dél-Szlovákiában is népszerű válfajában. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?