Katarba igazolt Németh Krisztián

Budapest/Doha |

<p>A magyar válogatott Németh Krisztián a katari al-Garafa SC együtteséhez igazolt az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City (SKC) csapatától.</p>

 Az SKC honlapján megjelent közlemény szerint a két klub megegyezett a 27 éves játékos átigazolásáról. Az MLS szabályai szerint a transzfer-díjnak csupán kétharmad része illeti meg az amerikai klubot.

"Sok szerencsét kívánok Krisztiánnak, és szeretnék köszönetet mondani neki. Rendkívül értékes tagja volt a csapatunknak, amelyet kupagyőzelemhez segített. Tehetséges játékos, aki hatalmasat fejlődött tavaly" - mondta az SKC vezetőedzője, a magyar származású Peter Vermes.

Amerikai klubcsapatánál Németh Krisztiánt választották az év újoncának 2015-ben, az MLS-ben pedig az övé lett a szezon legszebb gólja. Jó formájának köszönhetően visszakerült a magyar válogatottba, amellyel kiharcolta a részvételt a nyári, franciaországi Európa-bajnokságon.

A Sporting Kansas City az ő távozása után sem marad magyar légiós nélkül, mivel a közelmúltban visszatért a csapathoz Sallói Dániel.

A hétszeres bajnok al-Gharafa SC jelenleg a katari élvonal tabellájának nyolcadik helyén áll. Azt egyelőre nem közölték, hogy Németh új szerződése mennyi ideig érvényes, és mennyit fizettek érte az amerikaiaknak, ahol még egy év volt hátra a kontraktusából.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?