Kassán lép pályára a DAC

Dunaszerdahely |

<p>Ma délután (14.30) Kassán játssza utolsó őszi bajnokiját a DAC labdarúgócsapata. Németh Krisztián, a sárga-kékek vezetőedzője nem bánná, ha megismétlődne a két gárda dunaszerdahelyi egymás elleni meccsének a forgatókönyve.</p>

„Házigazdaként a kassaiak ellen végigtámadtuk a kilencven percet, aztán egy ellentámadásból gólt kaptunk, ezzel nyertek a vendégek 1:0-ra. Hasonló forgatókönyvet most azonnal aláírnék, ha így miénk lenne a három pont! – mondta lapunknak Németh Krisztián. – Ha nem szeretnénk az utolsó helyen telelni, nyernünk kell, de a kiesés elleni harcban a végelszámolásnál az egy pont is nagyon értékes lehet. Szeretnénk tisztességesen, jó teljesítménnyel befejezni az őszi szezont.”

A két csapat egymás elleni mérlege viszont a kassaiaknak kedvez: az eddigi 26 találkozóból 16-ot megnyertek, hatszor döntetleneztek és csak négyen született dunaszerdahelyi siker. A DAC még sosem győzött Kassán, a legutóbbi három kassai meccsét elvesztette, utoljára 2008 őszén (egy héttel a rossz emlékű DAC–Slovan után) szerzett pontot a kelet-szlovákiai városban. Az eredmény akkor 1:1 lett, a vendégek egyenlítő gólját a 88. percben Leo Kweuke szerezte.

A dunaszerdahelyieknek most is van egy afrikai csillaguk, a kongói Dzon Delarge játéka azonban sérülés miatt kérdéses. „A kezdőcsapatról csak a meccs napján döntök majd, mivel meg kell várnom, milyen állapotban lesznek a sérültek. Delarge mellett Obert és Németh Zsolt is sérült, Laštovka pedig még mindig el van tiltva. Struhár viszont már játszhat, és mivel Majus teljesítménye tetszett a múlt héten, valószínűleg ők ketten kezdenek majd a védelem tengelyében” – tudtuk meg a DAC vezetőedzőjétől.

A dunaszerdahelyiek a múlt héten öt vesztes meccs után újra győztek, s a trencséniek felett aratott 2:0-s győzelmükkel elkerültek az utolsó helyről. A kassaiak legutóbbi két bajnokijukon döntetleneztek: otthon a rózsahegyiek, majd idegenben a nyitraiak ellen is 1:1-et játszottak. A dunaszerdahelyiek ellen nyerni szeretnének, hiszen győzelmük esetén már hat ponttal előznék meg mai riválisukat.

„Nagyon jó formában játszik Pačinda, aki öt találattal a hazaiak legeredményesebb játékosa, s a gólpasszok terén is jeleskedik, oda kell figyelnünk Viazankóra, és Novákról sem szabad megfeledkezni, még ha az utóbbi időben kevesebbet játszik is. A kassaiaknak támadásban nagyon jó képességű játékosaik vannak, vagyis ha sikeresek akarunk lenni, nagyon fegyelmezetten kell védekeznünk” – figyelmeztetett Németh Krisztián.

A DAC egyszer már eredményes volt keleten: az eperjesi Tatran otthonában – ahová nulla ponttal, hét elvesztett bajnoki után érkezett – meglepetésre 2:0-ra győzni tudott. „Most ugyanabban a hotelben fogunk lakni, mint a múltkor – árulta el a DAC trénere. – Kassán kiderül, tényleg jót tesz-e nekünk a keleti éghajlat.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?