Kassai siker Somorján

Somorja. Szombaton megkezdődött az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság, melynek nyitófordulójábn a somorjaiak hazai pályán léptek pályára. BK ŠAMORĺN–DTK KOŠICE 65:70 (38:31). Remekül kezdte a kassaiak elleni találkozót a három, úgymond, tinijátékossal (Szijjártó, Horony, Brezovský) megfiatalított somorjai csapat.

Somorja. Szombaton megkezdődött az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság, melynek nyitófordulójábn a somorjaiak hazai pályán léptek pályára. BK ŠAMORĺN–DTK KOŠICE 65:70 (38:31). Remekül kezdte a kassaiak elleni találkozót a három, úgymond, tinijátékossal (Szijjártó, Horony, Brezovský) megfiatalított somorjai csapat. A 17 éves Szijjártó Tíme airányításával – első alkalommal szerepelt felnőtt bajnoki meccsen a rendkívül tehetséges, saját nevelésű osztogató – az 1. félidőt végigvezették a hazaiak. Elsősorban pontos távoli dobókísérleteiknek köszönhetően zárták a játékrészt hét pontos előnnyel. Persze kellett ehhez a magassági fölényben lévő keletiek „szellős” védekezése is: kedvükre cikáztak közöttük a csallóköziek. Térfélcsere után tovább nőtt a somorjaiak előnye: a 27. percben már 11 ponttal is vezettek (51:40). Ezután azonban Marián Matyáš, a vendégek edzője (a válogatott trénere is egyúttal a kassaiak szakvezetője) átszervezte csapata védekezését, mely után a keletiek egyszerűen nem engedték dobóhelyzetbe kerülni a hazaiakat. Ennek meg is lett az eredménye: hét percig nem találtak a kosárba a somorjaiak, ami elég volt a tapasztalt kassaiaknak ahhoz, hogy átvegyék a vezetést, és azt a meccs végéig meg is tartsák. Legeredményesebbek: Szijjártó 22 pont, Kováčiková 16, Ingrová 12, Hargašová 5, Hushegyi 4, Horony 3, Nagy 2, Brezovský 1, ill. Libičová 20, Jendrechovská 17, Topolářová 12, Čišovská 9. További eredmények: Ružomberok–AGM B. Bystrica 110:54 (110:54), Cassovia Košice–UMB B. Bystrica 60:80 (28:32), Slovan–Istrobanka 68:50 (29:18). (hp)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?