Kapós játékvezetők

Pozsony. A Szlovák Röplabda Szövetség és a bajnokságokat irányító Röplabda Szakosztályok és Klubok Társulása (ZVOK) közötti megállapodás szerint az idén először pénzdíjas a honi pontvadászat.

Pozsony. A Szlovák Röplabda Szövetség és a bajnokságokat irányító Röplabda Szakosztályok és Klubok Társulása (ZVOK) közötti megállapodás szerint az idén először pénzdíjas a honi pontvadászat. Ivan Husár, a ZVOK elnöke elárulta, hogy a szlovákiai játékosok külföldre igazolásából származó bevétel tíz százaléka ezentúl a társulást illeti. Ebből fizetik ki az egyes bajnokságok legjobbjait. Az Extraliga aranyérmesei 40-40 ezer koronát érdemelnek ki, így a már női bajnok Slávia UK is. Ugyancsak kapnak az összegből a korosztályos bajnokságok dobogósai. Szlovákiának 9 nemzetközi minősítésű játékvezetője van. Földrészünkön a legnagyobb tehetségnek Juraj Mokrýt tartják. Képességeit a hazai élmezőny klubjai is jól ismerhetik, a bíróküldést megalapozó ankét alapján ő volt az egyedüli, akit mindenki elfogad. „Nem véletlen, hogy csak rá szavaztak” – fűzte hozzá sokatmondóan Ivan Husár. Európai viszonylatban is kapósak a szlovák bírók, évente nincs olyan négyes kupatorna, amelyiken ne mű-ködnének közre. „A válogatott csapatok jó és gyakori szereplésével a játékvezetők is feljebb tornázzák magukat, öregbítik a honi képzés és gyakorlat hírnevét” – jegyezte meg Ivan Majerčák, a szlovák szövetség elnöke. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?