KANADAI KORONGOK

Az évszázad hokicsapata
A kanadai Wayne Gretzky vezeti az évszázad jégkorongcsapatát, melynek összeállítását a nemzetközi szövetség a kanadai világbajnokságon tette közzé.

Az évszázad hokicsapata

A kanadai Wayne Gretzky vezeti az évszázad jégkorongcsapatát, melynek összeállítását a nemzetközi szövetség a kanadai világbajnokságon tette közzé. Az együttes 16 ország 56 szakemberének szavazata alapján állt össze, Gretzky az egyetlen kanadai, aki bekerült a legjobbak közé, igaz, ő az első helyen. A voksolás eredménye orosz (szovjet) fölényt mutat, Vlagyiszlav Tretyak, Valerij Harlamov, Szergej Makarov és Vjacseszlav Fetyiszov – illetve Gretzky – mellé még a svéd Börje Salming fért be az alakulatba. Az elmúlt évszázad jégkorongos sztorija az amerikai válogatott 1980-as Lake Placid-i olimpiai győzelme lett. (mti)

Selänne lemondta a válogatottságot

Nem lép többet jégre a finn jégkorong-válogatottban Teemu Selänne, további észak- amerikai szerepvállalását illetően ugyanakkor még nem döntött véglegesen. A 37 éves gólerős támadó olimpián és világbajnokságon nyert ezüst-, illetve bronzérmet. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?