Kampányol a reklámhős

Martina Moravcová olimpiai ezüstérmes úszónő tegnap Pozsonyban új szerepkörben is bemutatkozott. Az UNICEF, a föld vízproblémáira felhívó kampányában őt is megszólították. Ennek kapcsán kérdeztük a sikerhalmozó szlovák élsportolónőt.

Martina életét nem befolyásolja a háború TASR-felvétel Hogy jött létre az együttműködés?

Az UNICEF szlovákiai irodája szólított meg, nem volna-e kedvem részt venni a kampányban, ami az etiópiai gyermekek vízellátási problémáira hívja fel a figyelmet. Soha nem jártam még arrafelé, de tisztában vagyok vele, milyen az ottani helyzet, és mivel számomra a víz, az úszás életem nagy részét képezi, örömmel elvállaltam. Ha belegondolok, abszurd a helyzet, hogy én reggel letusolok, majd beleugrok az óriási medencébe, ott meg az emberek kilométereket gyalogolnak, hogy egyáltalán inni tudjanak.

Konkrétan hogyan segíti az akciót?

Főleg a média területén. Remélem, az hogy az emberek meglátják az arcomat, nevemet a plakátokon, a televízióban, közelebb viszi őket, jobban felkelti az érdeklődésüket. Ezen kívül a kampánynak önálló weboldala is van, amit én is reklámozok majd a saját internetes oldalamon, így akár külföldi érdeklődők is információkhoz juthatnak.

Régebben is támogatott valamilyen jótékonysági szervezetet?

Nem, még sosem fordult elő velem ilyesmi, de most örülök, hogy megszólítottak, ugyanis ez a terület közel áll hozzám.

Pár hónapja, egy telefonszolgáltató reklámkampányában is feltűnt, ezt, hogy éli meg?

Együttműködésünk már évek óta tart, az, hogy épp most jelentek meg a látható plakátok, televíziós reklámok, az nem rajtam múlott. Mindenképpen örülök annak, hogy úgy ítélték meg, szükségük van rám. Számomra sem újdonság a reklámokban való szereplés, a kisebb-nagyobb cégek, szívesen kérnek fel népszerű sportolókat termékeik propagálására.

Mi szerint választja ki azokat a cégeket, melyekkel együttműködik?

Ez főleg a menedzsereim dolga, számomra csak az a lényeg, hogy az együttműködés mindkét fél számára eredményes legyen. Természetesen érdekel a termék is, például alkoholtartalmú italokat és dohánytermékeket sosem reklámoznék.

Egy aktuális sportkérdés: Az ausztrál Thomason, úgy döntött, vállsérülése miatt kihagyja az idei barcelonai úszó-világbajnokságot. Hogy fogatta a hírt?

Én is csak pár napja értesültem róla. Még sosem vert meg, remek úszó, és biztosan az esélyesek közé tartozott volna. Egy komoly ellenféllel lett kevesebb a medencében, de azért még így is vannak elegen.

Visszakészül Amerikába

Pozsony. Sajnos az iraki háborús helyzet a sportrendezvényeket is veszélybe sodorja. Martina Moravcová további programját ez – úgy látszik – nem fogja befolyásolni. „Szomorú, hogy egyáltalán idáig jutott a dolog, sajnos nem az ész diadalmaskodott. Szeretném az életemet változatlanul élni, csak reménykedni tudok, hogy a helyzet gyorsan megoldódik. Úgy érzem, a versenyek lebonyolítását nem befolyásolja majd nagyban a háború, én is tervek szerint, azaz jövő héten készülök vissza az Egyesült Államokba.” (sd)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?