Kalmár Zsolt: Ideje, hogy nyerjünk valamit a csapattal

dac

Megtartotta szokásos szezonrajt előtti sajtótájékoztatóját a DAC labdarúgócsapata, amely során Jan Van Daele sportigazgató, Adrián Guľa vezetőedző és Kalmár Zsolt csapatkapitány beszélt a sárga-kékek téli felkészüléséről és tavaszi céljairól.

„Az volt a célunk, hogy egyben tartsuk a csapatot, amellyel a szezon első felében elértük a céljainkat és stabilizálódtunk. Ami az érkezőket illeti, szerettünk volna fedezetet találni a balbekk posztra, mivel Eric Davis gyakran volt sérült. Ezért igazoltuk le Mendezt, aki bár fiatal, azonnali segítséget jelenthet nekünk. Nicolaescu távozása után támadót is szerettünk volna igazolni, ezért érkezett Niarkhosz az aranyosmarótiaktól, akiben nagy a potenciál, egy jó személyiség és jelenleg ígéretesen mutatkozik. Két további játékos érkezett, akik hosszabb távon válhatnak be: az egyik Riquelme a hatos pozíciójába, valamint a ma bejelentett montenegrói támadó, Matija Krivokapic, aki Krstovic utódja lehet. Vele nem azonnal számolunk, a következő fél évet egy másik Fortuna ligás csapatnál fogja tölteni kölcsönben. Távozott csapatunkból Andrejs Ciganiks (a lett szélső a Widzew Lódz játékosa lett – a szerk.), valamint Danilo Beszkorovajnij visszatért a kazahsztáni kölcsönjátékából és az ukrán élvonalba igazolt. Brahim Moumou  a több játéklehetőség reményében  a somorjai farmcsapatnál tölti a tavaszi szezont” – összegezte a keretben történt változásokat Jan Van Daele csapatigazgató, aki hozzátette, bizakodó, de a bajnoki címről nem szeretne beszélni, a meccsről meccsre haladást tartja a legfontosabbnak.

Álmok helyett munka

Adrián Guľa vezetőedző elégedetten értékelte a téli időszakot. „Jó mérkőzéseket játszottunk szimpatikus ellenfelek ellen, akik megmutatták, miben kell még fejlődnünk. De a felkészülés összességében azt is megmutatta, hogy van mire alapoznunk. Örülünk, hogy a csapat egyben maradt.” Arra a kérdésre, hogy elég erősnek tartja e a keretet a bajnoki címhez, Guľa mosolyogva felelt. „Ha az edzőnek egy ilyen minőségi csapat és nagyszerű körülmények állnak rendelkezésére, akkor hisz ebben. De az én munkám nem álmokon alapszik, hanem a kemény melón” – szögezte le.

dac

Krstovic marad

Az elmúlt hetekben folyamatos téma volt Nikola Krstovic esetleges klubváltása. A montenegrói támadót több csapattal is hírbe hozták, de  a legtöbb bajnokságban már zárva van a piac, így ahogy teltek a napok, egyre valószínűbb volt, hogy a gólkirályjelölt a tavaszi szezont is Dunaszerdahelyen tölti. Jan Van Daele el is oszlatta a kételyeket a sajtótájékoztatón. „Hiába a sok pletyka, Krstovic marad a DAC játékosa. Nem volt könnyű hónapja, személyes vonatkozásban sem. Ráadásul a sok ember körülötte különböző dolgokkal tömte a fejét. Krstovic szereti a klubot, szívvel játszik és szeret itt lenni. Azon kevés játékos egyike, aki még az utánpótláscsapatok mérkőzéseit is eljár megnézni, ennyire a szívén viseli a csapat sorsát. Énhozzám egyetlen hivatalos ajánlat sem érkezett érte.”

Kalmár makkegészséges

„Kemény, de jó felkészülést zártunk, a csapat magja összeállt és jó a közösség. Szeretnénk a formánkkal és az eredményességgel ott folytatni, ahol abbahagytuk. Remélem, telt ház előtt játszhatunk”– tekintett előre Kalmár Zsolt a vasárnapi, Slovan elleni szezonrajtra. A DAC csapatkapitánya fokozatosan lendült játékba az ősz során, a szezon végén többször már régi önmagát idézte. Az irányító elárulta, tökéletes állapotban várja  a folytatást. „Itt vagyok lassan hat éve, itt az ideje, hogy valamit nyerjünk a csapattal. Dunaszerdahelyen tervezem a jövőmet és komoly sikereket szeretnék elérni a csapattal. Újra a régi állapotomban vagyok, az önbizalmam a helyén van és bízom benne, hogy tavasszal egy még jobb Kalmár Zsoltot fognak a pályán látni.”

A magyar válogatott játékos szerint a csapat háza táján is minden  a legnagyobb rendben. „Amikor megérkezett az új stáb, az volt a legfontosabb, hogy összekovácsolódjon a csapat, és ez sikerült is. A pályán mindenki küzdeni kezdett a másikért, és ezzel együtt jöttek az eredmények is. Már elértük azt a szintet, hogy mindenki beilleszkedett a csapatba” – fogalmazott.

A sárga-kékek vasárnap 17.30-kor a listavezető Slovant fogadják a MOL Arénában, a Fortuna Liga első tavaszi fordulójának mérkőzésén. A klubnál legalább 9-10 ezer nézőről áhítoznak, szerdán délutánig 7500 jegy talált gazdára. A DAC egy győzelem esetén pontszámban beéri a pozsonyi riválist a tabella élén.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?