Kajak-kenu Eb - Egy arany és két bronz 200 méteren

Montemor-o-Velho |

<p>A magyar válogatott tagjai egy arany- és két bronzérmet szereztek a vasárnapi 200 méteres döntők során a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon. A Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa kajakos duó hatalmas csata után első lett, a két harmadik hely pedig Douchev-Janics és a kenus Takács Kincső nevéhez fűződik egyesben.</p>

A magyarok a hét számból hatban voltak érdekeltek - férfi C-1-ben Lantos Ádám nem jutott be a döntőbe -, s kezdésként a kenus Takács Kincső harmadikként ért célba orosz és bolgár riválisa mögött. Teljesítményét dicséret illeti, hiszen három helyet előrelépett tavalyi eredményéhez képest.
A kajakosok hasonló számában Douchev-Janics Natasa viszont rontott 2012 óta, címvédőként ugyanis most harmadik lett. A győzelmet a lengyel Marta Walczykiewicz szerezte meg a spanyol Teresa Portela előtt.
    "Rosszul rajtoltam, ezt nagyon sajnálom és ezt sokat kell majd gyakorolnom." - mondta erről a számról Douchev-Janics, aki most indult először világversenyen azóta, hogy ősszel vissza akart térni szülőhazájába, Szerbiába, majd meggondolta magát, és mégis maradt Magyarországon.
    Az immár Győrben készülő kajakos nem sokkal később már a párosok döntőjében volt érdekelt Kovács Katalinnal, s a világbajnoki címvédő magyar duó ugyan megbillent az elején, de végül hatalmas csatában maga mögé utasította riválisait, megszerezve ezzel a magyar küldöttség második aranyérmét. Douchev-Janics négy számban indult az Eb-n, s két-két arany, valamint bronz lett a mérlege.
    "Természetesen jobban örültem volna, ha mind a négy számban nyerek, hiszen akkor a magyar csapatnak is több elsősége lenne, de így sem vagyok elégedetlen, szerintem szép eredmény, amit elértem. - értékelt az MTI érdeklődésére Janics. - Én ismertem már ezt a helyszínt, és tudtam, hogy nagyon szeles lesz a pálya, emiatt akadt is több meglepetés."
    Ami a többi magyar egységet illeti: a Horváth Gábor, Bozsik Attila kenu kettes negyedikként, a Horváth Bence, Szomolányi Máté kajakos duó hetedikként, az ifjúsági olimpiai bajnok Tótka Sándor (K-1) pedig kilencedikként zárt a legrövidebb távon.
    később:
5000 m-es döntők 16.10

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?